Incassobureau Groningen

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus.

Gratis offertes

Incassobureau Groningen

Last van wanbetalers die zelfs na herhaaldelijke aanmaningen weigeren te betalen? Het inschakelen van een incassobureau bespaart u veel frustraties en energie én vergroot de kans op betaling! Wilt u ook een incassobureau uit Groningen inschakelen?

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een incasso expert. U leest wat de incassoprocedure inhoudt, wat de voordelen zijn van het uitbesteden van uw debiteurenbeheer, hoe een no cure no pay incasso van een incassobureau werkt en hoe u een buitengerechtelijke of juridische incasso in Groningen opstart.

incassobureau Groningen

Voordelen inschakelen van een incassobureau uit Groningen

Het inschakelen van een incassobureau heeft tal van voordelen. Het eerste en belangrijkste voordeel: de inzet van een incassobureau uit Groningen vergroot de kans op betaling met wel 90%! Een brief of mail van een incassospecialist brengt een schrikeffect teweeg, waardoor de wanbetaler eerder geneigd is te betalen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een incassobureau.

 • Het inschakelen van een incassobureau vergroot de kans op betaling.
 • Met het inschakelen van een incassobureau behoudt u uw goede klantrelatie.
 • De hulp van een incassobureau bespaart u tijd en energie.

Wanneer incassobureau Groningen inschakelen?

Er is niet wettelijk vastgesteld vanaf welk punt u een incassobureau kan inschakelen. Wel is het slim om te wachten totdat u de klant zelf in gebreke hebt gesteld. Met andere woorden: geef aan de klant aan dat u na een herinnering nog één kans geeft om de incasso in Groningen te voldoen voordat u een incassobureau gaat inschakelen en de incasso verhoogd wordt met extra kosten.

Tegelijkertijd is het belangrijk om niet té lang te wachten. Na verloop van tijd verjaart de openstaande vordering en dan krijgt u helemaal niet meer betaald.

Aanmaning al verstuurd en direct een incassobureau inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bevoegdheden van een incassobureau uit Groningen?

Veel mensen denken dat een incassobureau bij debiteuren langs gaat voor beslaglegging. Toch is dit absoluut niet het geval: een incassobureau is geen organisatie dat zomaar alles mag doen. De bevoegdheden van een incassobureau zijn redelijk beperkt.

Wat mag een incassobureau wel? Een incassospecialist mag via mail, per post of telefoon contact proberen te leggen met de wanbetaler. Door druk uit te oefenen op de debiteur is de kans groot dat de debiteur alsnog betaalt. Werkt dit niet, dan start de incassospecialist een gerechtelijke procedure in Groningen. Pas na het vonnis van een rechter kan een gerechtsdeurwaarder uiteindelijk langskomen voor beslaglegging.

Werkwijze van een incassobureau

In grote lijnen bestaan de werkzaamheden van een incassobureau uit drie grote stappen om tot een betaling te komen. Allereerst starten ze de minnelijke incasso in Groningen: ook wel de buitengerechtelijke incasso genoemd. Dit houdt in dat ze op verschillende manieren in contact proberen te komen met de klant. Wordt er ondanks de inzet van het bureau niet betaald? Dan start het bureau een gerechtelijke incasso in Groningen.

 • Stap 1: in contact komen met de klant, per post, per telefoon of via de mail.
 • Stap 2: het opstarten van een gerechtelijke incasso in Groningen.
 • Stap 3: het inschakelen van een deurwaarder.
Wij pakken uw wanbetalers aan. Start direct u gratis offerteaanvraag.

Wat zijn de kosten van een incassobureau?

Veel zzp’ers en bedrijven twijfelen over de inzet van een incassobureau. Zij zijn bang dat de hulp van een incassobureau veel geld kost. Maar is dit zo? Als u een incassoprocedure start bij een bureau in Groningen, dan worden hier incassokosten over gerekend.

Wie betaalt deze extra kosten?

De incassokosten worden betaald door de debiteur. Bovendien gaat het bij een incassobureau vaak om een no cure, no pay incasso. Dit houdt in dat u niets betaalt, tenzij uw factuur betaald wordt door de klant! Hoe hoog de kosten zijn is wettelijk vastgesteld in de Wet Incasso Kosten.

incassokosten

Wat wordt er verstaan onder incassokosten?

Incassokosten zijn alle kosten die bovenop de oorspronkelijke incasso gerekend worden. Deze worden betaald door de klant. De hoogte van deze kosten zijn wettelijk bepaald, en is afhankelijk van de hoofdsom van de incasso.

Over een incasso van maximaal €2.500,- betaalt de klant 15% incassokosten, met een minimum van €40,-. Over de volgende €2.500,- betaalt de klant nog eens 10% incassokosten en over de €5000,- daarna nog 5%. Over de €190.000,- daarna betaalt de klant nog 1% aan incassokosten en over alles daarboven 0,5%.

Stel dat uw klant in Groningen een openstaande incasso heeft van €5.000,-. Hij betaalt daarover dan maximaal €625,- aan extra kosten.

Hoogte van de incassokosten

Hoofdsom Maximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,- 15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,- 10%
Over de volgende €5.000,- 5%
Over de volgende €190.000,- 1%
Over het meerdere 0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Wie betaalt de btw over incassokosten?

Eén van de meest gestelde vragen is wie de btw over de incassokosten betaalt. Dit is volledig afhankelijk van de schuldeiser. Bent u als zzp’er btw-plichtig? Dat houdt in dat de btw voor u geen extra kostenpost oplevert. Met andere woorden: u ‘betaalt’ de btw, omdat u deze later kunt aftrekken.

Bent u als schuldeiser particulier en niet btw-plichtig? In dat geval worden de btw-kosten doorberekend naar de wanbetaler.

Hoe kan ik btw op oninbare vorderingen terugvragen?

U levert een product of dienst en de betaling van de klant blijft, ook na herhaaldelijke aanmaningen, uit. Maar u heeft al wel de btw afgedragen. En nu?

Over oninbare vorderingen mag u de btw terugvragen bij de belastingdienst. Gaat het om een oninbare incasso in Groningen van ná 1 januari 2017? In dat geval vraagt u de btw terug in het betreffende tijdvak uiterlijk één jaar na het verstrijken van de betalingstermijn.

Openstaande vorderingen verkopen aan een incassobureau

Lukt het uw incassospecialist niet om tot een betaling te komen? Dan is het tijd om een juridische incasso in Groningen te starten. Maar let op: aan het starten van een juridische incasso zitten wel kosten verbonden! Vraag uzelf af of deze kosten opwegen tegen het bedrag van de openstaande vordering.

Is dit niet het geval?

Dan is het ook een optie de openstaande vorderingen te verkopen. Een incassobureau koopt uw vordering tegen een deel van de prijs. Zo krijgt u in ieder geval een deel van het geld en hoeft u geen energie meer te stoppen in deze debiteur.

incasso Groningen

Incasso Groningen

Een incasso is niets meer dan de openstaande vordering. Als we spreken van een incasso in Groningen, dan gaat het om een factuur die door de klant niet betaald wordt. Hieronder leest u meer over wat een incasso in Groningen inhoudt en hoe hoog de incasso moet zijn voordat u een incassobureau kunt inschakelen.

Zoekt u een incassobureau in Groningen voor het behandelen van uw openstaande facturen? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Hoe hoog moet het bedrag van de incasso minimaal zijn?

Het maakt niet uit hoe hoog de incasso in Groningen is. Of het nu een groot of klein bedrag is, het loont altijd om hiervoor een incassobureau in te schakelen. Aan de inzet van een incasso expert zitten geen kosten verbonden, dus u kunt alleen winst behalen.

Ook bij het starten van een juridische incasso maakt het niet uit hoe hoog het bedrag is. Houd er wel rekening mee dat u hier kosten maakt. Vraag uzelf dus af of de kosten voor de gerechtelijke incasso opwegen tegen het bedrag van de incasso in Groningen.

no cure no pay incasso Groningen

Wat is een no cure no pay incasso?

De meeste incassobureaus werken op basis van een no cure no pay incasso. Dit houdt in dat u niets betaalt als het u niets oplevert.

Hoe werkt dit?

Als u een incassobureau inschakelt, dan rekenen zij incassokosten over de incasso in Groningen. Deze kosten betalen voor de diensten van het bureau. Met andere woorden: de wanbetaler betaalt uiteindelijk de rekening van het incassobureau. Let op: over het starten van een gerechtelijke incasso in Groningen betaalt u wél kosten.

No cure, no pay incasso in Groningen opstarten?

Vergelijk offertes en vind een incassobureau bij u in de buurt!

Start de gratis offerteaanvraag

Debiteurenbeheer Groningen

Eén van de diensten die incassobureaus aanbieden, is het debiteurenbeheer. Wat houdt dit in? Debiteurenbeheer is een overzicht van alle inkomende en uitgaande facturen. Als deze up to date is, valt het direct op als een factuur niet betaald is. Door hier adequaat op te reageren vergroot u de kans dat vordering wordt betaald voordat u het incassobureau moet inschakelen.

Heeft u geen tijd of energie voor het debiteurenbeheer? Geef dit dan uit handen aan een incasso expert in Groningen! Dan weet u zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is. Bovendien voorkomt u hiermee openstaande vorderingen!

De voordelen van debiteurenbeheer op een rij:

 • U houdt meer tijd over om uw vak uit te oefenen.
 • Het is direct duidelijk als een vordering niet betaald wordt.
 • Het vergroot de kans dat een vordering alsnog betaald wordt zonder extra aanmaningen te versturen.
Debiteurenbeheer uitbesteden? Vergelijk eenvoudig prijzen van incassobureaus en bespaar op de kosten. Start nu de gratis offerteaanvraag.

Hoe verloopt een incassoprocedure?

Voor veel mensen is niet duidelijk hoe een incasso in Groningen verloopt. In principe bestaat de hele procedure uit drie fasen. In de eerste fase verstuurt het incassobureau een aanmaning of herinnering. Hoeveel herinneringen u verstuurt voordat u een incassobureau inschakelt bepaalt u zelf.

Op het moment dat het incassobureau ingezet is en er extra kosten gerekend worden, start de minnelijke incasso. De minnelijke incasso houdt in dat de incasso expert uit Groningen verschillende manieren zoekt om toch nog tot een betaling te komen zonder tussenkomst van een rechter. Op het moment dat dit niet lukt start tot slot de gerechtelijke incasso.

aanmaning incassobureau

Stap 1: herinnering, aanmaning en sommatie van een incassobureau

Het kan gebeuren dat een klant een factuur over het hoofd ziet, niet de middelen heeft om te betalen of geen tijd heeft om de factuur direct te betalen. Als u direct gaat dreigen met extra kosten dan heeft dit waarschijnlijk een slechte invloed op de klantenrelatie.

Geef uw klant dus de kans op te betalen: stuur een aantal herinneringen of aanmaningen, waarin de toon met elke herinneringen iets dringender wordt. Betaalt de debiteur nog steeds niet? Schakel dan de hulp van een incassobureau in.

Stap 2: minnelijke incasso

De volgende fase is de minnelijke incasso. De minnelijke incasso wordt in Groningen ook wel de buitengerechtelijke incasso. Een buitengerechtelijke incasso is de fase waarin er al wel extra kosten verrekend worden, maar het inschakelen van een deurwaarder of rechter nog niet nodig is.

Hoe gaat de minnelijke incasso in Groningen?

De incasso expert uit Groningen doet er alles aan om tot een betaling te komen: per mail, post of per telefoon wordt contact opgenomen. Door de dringende toon van het incassobureau wordt tot 90% van de incasso’s alsnog betaald tijdens de minnelijke incasso.

deurwaarder inschakelen Groningen

Stap 3: gerechtelijke incasso

Is het een hardnekkige wanbetaler en blijft betaling uit? Dan start het incassobureau, met uw akkoord, de gerechtelijke incasso. Het bureau zal een deurwaarder inschakelen om de debiteuren te dagvaarden.

Hoewel er aan een minnelijke incasso in Groningen vaak geen kosten verbonden zitten, is dit bij een gerechtelijke incasso wel het geval. In sommige gevallen is het mogelijk deze kosten te verhalen op de debiteur. Twijfelt u of de kosten van een gerechtelijke incasso opwegen tegen de openstaande vordering? Dan is het ook een optie om de vordering te verkopen aan het incassobureau.

Hulp nodig bij incasso’s in Groningen?

Vraag gratis offertes aan en profiteer van scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

We spreken vaak over het inschakelen van een deurwaarder inschakelen, terwijl een gerechtsdeurwaarder bedoeld wordt. Een deurwaarder heeft heel weinig bevoegdheden. Een deurwaarder is aanwezig in rechtszaal en houdt beide partijen op de hoogte van de planning. Een gerechtsdeurwaarder is de persoon die langs komt voor beslagleging. De gerechtsdeurwaarder is bovendien de enige met de bevoegdheid om debiteuren te dagvaarden: hier kunt u niet een gewoon deurwaarder voor inschakelen.

Kan een gerechtsdeurwaarder zomaar beslag leggen op spullen?

Nee: een incassobureau zal een gerechtsdeurwaarder pas inschakelen na het vonnis van de rechter. Als de wanbetaler zich niet houdt aan het vonnis van de rechter kunt u een deurwaarder inschakelen voor loonbeslag of beslaglegging. Hierbij houdt hij altijd rekening met de beslagvrije voet.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

In deze video vertelt een gerechtsdeurwaarder de verschillen tussen een gerechtsdeurwaarder en een incassobureau.

Incassobureau voor particulieren en bedrijven

Wist u dat een incassobureau voor bedrijven én voor particulieren in te schakelen is? Een incassobureau voor particulieren komt bijvoorbeeld van pas als u kamers verhuurt aan studenten die herhaaldelijk niet betalen. Of als u een ex heeft die weigert de alimentatie te betalen.

Er is geen minimumbedrag verbonden aan het bedrag waarvoor u een incassobureau kan inschakelen. Dit maakt het juist voor particulieren in Groningen heel laagdrempelig om toch een incassobureau in te schakelen.

De voordelen van een incassobureau voor particulieren in Groningen:

 • Een incassobureau maakt waarschijnlijk meer indruk dan een dreigende huurbaas of ex.
 • Het incassobureau vergroot de kans op betaling.
 • Een incassobureau kan bovendien bemiddelen waardoor de goede relatie behouden blijft.

De voordelen van een incassobureau voor bedrijven in Groningen:

 • U behoudt een goede klantenrelatie.
 • De kans op betaling bij een incassoprocedure is 90%.
 • Een incassobureau voor bedrijven in Groningen kost vaak niets!

Ook profiteren van de voordelen van een incassobureau? Start uw gratis offerteaanvraag, vergelijk prijzen en bespaar op de kosten.

incassobureau inschakelen Groningen

Gratis incassobureau offertes ontvangen?

Wilt u voor eens en voor altijd afrekenen met uw debiteuren? Of heeft u gewoon geen tijd om achter uw geld aan te gaan? Een incassobureau uit Groningen staat klaar voor particulieren én bedrijven. Vergroot de kans dat u uw geld krijgt en schakel direct hulp in.

Op zoek naar een incassobureau uit Groningen? Vraag dan snel gratis offertes aan. U ontvangt deze dan zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk de verschillende incassospecialisten en kies het bedrijf dat het beste bij u past! Zo weet u zeker dat u zo goed mogelijk geholpen wordt. Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes aanvragen