Incassobureau Zeeland

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus.

Gratis offertes

Incassobureau Zeeland

Zorg dat u krijgt waar u recht op hebt: schakel een incassobureau uit Zeeland in! De kans dat een openstaande factuur alsnog betaald wordt is maar liefst 90%! Bespaar uzelf tijd, energie en frustratie en start een buitengerechtelijke incasso. Op zoek naar een incassobureau voor bedrijven of particulieren?

Start direct de gratis offerteaanvraag!

U leest op deze pagina wat de werkzaamheden van een incassobureau zijn. Ook komt u meer te weten over wat een minnelijke en gerechtelijke incasso inhoudt en leest u over wat de voordelen zijn van het inschakelen van een incassobureau.

incassobureau Zeeland

Voordelen inschakelen van een incassobureau uit Zeeland

Het inschakelen van een incassobureau vergroot de kans op betaling. Er zitten nog meer voordelen verbonden aan het inschakelen van een incassobureau. Als zzp’er is het belangrijk om ondanks de achterstallige betalingen een goede klantenrelatie te behouden. Dankzij de bemiddeling van het incassobureau uit Zeeland lukt dit!

De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een incassobureau uit Zeeland:

 • Een incassobureau uit Zeeland vergroot de kans op betaling met wel 90%!
 • Door de bemiddeling van een incassobureau uit Zeeland zorgt voor het behoud van uw goede klantenrelatie.
 • Door de incasso in Zeeland uit handen te geven aan een incassospecialist, bespaart u uzelf tijd en energie.

Wanneer incassobureau Zeeland inschakelen?

Wanneer is het tijd om een incassobureau in te schakelen? Dat verschilt per situatie. In principe zit er geen wettelijk termijn verbonden aan het inschakelen van incassobureaus. Het is wel belangrijk en verstandig om voor het starten van de minnelijke incasso in Zeeland, de klant meerdere kansen te bieden. Stuur een aantal herinneringen en aanmaningen voor u het incassobureau inschakelt.

Krijgt u ondanks herinneringen geen gehoor bij uw klant? Wacht dan ook weer niet té lang, want een vordering verjaart na verloop van tijd. In sommige gevallen verjaart een vordering al na twee jaar! Schakel dus op tijd een incassobureau in.

Aanmaning al verstuurd en direct een incassobureau inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bevoegdheden van een incassobureau uit Zeeland?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft een incassobureau helemaal niet zoveel bevoegdheden. Zij mogen brieven en mails versturen en per telefoon proberen tot een betaling te komen. Dit gebeurt vaak met veel aandringen en soms zelf met een dreigende toon, waardoor de meeste klanten geneigd zijn alsnog te betalen.

Een incassobureau uit Zeeland mag geen dagvaarding uitbrengen. Zij mogen ook geen beslaglegging of loonbeslag opleggen. Dit mag alleen gedaan worden door een gerechtsdeurwaarder op het moment dat een rechter het vonnis heeft uitgesproken.

Wat mag een incassobureau wel doen?

 • Dringende brieven of mails versturen.
 • Telefonisch contact zoeken met de debiteur.
 • Incassokosten in rekening brengen.

Werkwijze van een incassobureau

Wilt u een buitengerechtelijke incasso in Zeeland laten opstarten? Het incassobureau start dan eerst met de minnelijke incassoprocedure. Hierbij probeert de incasso expert uit Zeeland op verschillende manieren contact te leggen met de wanbetaler.

De volgende stap is het opstarten van de gerechtelijke incasso in Zeeland. Deze incassoprocedure houdt in dat u de zaak voor de rechter laat verschijnen. Als de rechter u gelijk geeft, dan schakelt het incassobureau een deurwaarder in als de klant nog steeds weigert te betalen.

De werkzaamheden van een incassobureau:

 • Het starten van de minnelijke incasso in Zeeland.
 • Het opstarten van de gerechtelijke incasso.
 • Het inschakelen van een deurwaarder.
Wij pakken uw wanbetalers aan. Start direct u gratis offerteaanvraag.

Wat zijn de kosten van een incassobureau?

Veel mensen zijn bang dat aan het inschakelen van een incassobureau veel extra kosten zijn verbonden. Toch is dit niet zo! Sterker nog: veel incassobureaus werken met een no cure no pay incasso. Met andere woorden: er zitten vaak helemaal geen kosten verbonden aan het inschakelen van een incassobureau uit Zeeland.

Hoe krijgt de incasso expert dan betaald?

Als u een incassobureau inhuurt om een vordering op te eisen, dan rekenen zij hier extra kosten overheen. Deze extra kosten dekken de kosten van het bureau zelf en worden verhaald op uw debiteur. In principe betaalt de wanbetaler dus voor het inschakelen van het incassobureau uit Zeeland!

incassokosten

Wat wordt er verstaan onder incassokosten?

Incassokosten zijn de kosten die uw debiteur bovenop hun openstaande factuur moet betalen. U kunt dit als het ware zien als een ‘boete’ voor het te laat betalen van de rekening. De hoogte van de incassokosten is wettelijk vastgesteld in de Wet Incasso Kosten.

Over de eerste €2.500,- mag het incassobureau maximaal 15% aan extra kosten rekenen, met een minimum van €40,-. Laat u het incassobureau een vordering van €2.000,- opeisen, dan mogen zij hier €300,- bovenop rekenen. Het totaal te betalen bedrag is dan €2.300,-.

Hoogte van de incassokosten

Hoofdsom Maximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,- 15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,- 10%
Over de volgende €5.000,- 5%
Over de volgende €190.000,- 1%
Over het meerdere 0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Wie betaalt de btw over incassokosten?

Er bestaat vaak wat onduidelijkheid over de btw over deze extra kosten. Want wie betaalt deze? Dit is volledig afhankelijk van wie de schuldeiser is. Is de schuldeiser btw-plichtig? Dan wordt er geen btw over de incassokosten gerekend, maar betaalt de schuldeiser deze.

Waarom betaalt de schuldeiser btw?

Omdat deze kosten voor een zzp’er of onderneming aftrekbaar zijn en geen kostenpost vormen. Is de schuldeiser niet btw-plichtig? Dan betaalt de wanbetaler wél de btw.

Hoe kan ik btw op oninbare vorderingen terugvragen?

U hebt uw product of dienst al geleverd, maar een betaling blijft uit. Ondertussen heeft u al wel de btw afgedragen voor deze vordering: hoe zit dit?

Gelukkig kunt u de btw van oninbare vorderingen terugvragen. Dit kan op het moment dat het zeker is dat de vordering oninbaar is. Dit is in ieder geval 1 jaar na het verstrijken van de uiterste betaaldatum. U vraagt de btw terug in de aangifte over het tijdvak waarin de vordering van het incassobureau oninbaar is geworden.

Openstaande vorderingen verkopen aan een incassobureau

Als blijkt dat u na een aanmaning door het incassobureau nog steeds niet betaald krijgt, dan kunt u zich afvragen of het bedrag opweegt tegen de energie die u erin stopt. Met het verkopen van een openstaande vordering aan een incassobureau bent u gegarandeerd van een deel van het geld.

Het verkopen van vorderingen betekent dat het incassobureau nu de eigenaar is geworden van de vordering. Met andere woorden: de debiteur moet nu het incassobureau betalen.

Wat is het voordeel van het verkopen van vorderingen?

U hoeft geen energie of tijd meer te steken in deze wanbetaler. Bovendien bent u gegarandeerd van een deel van het geld zonder dat u een juridische incasso moet starten in Zeeland.

incasso Zeeland

Incasso Zeeland

Een incasso in Zeeland is niets meer en niets minder dan een openstaande factuur. Een rekening die uw klant nog niet heeft betaald. U kunt eerst proberen om deze incasso zelf te innen, maar in veel gevallen heeft het schrikeffect van een incassobureau veel meer effect.

Hieronder leest u meer over de incasso: hoe hoog deze moet zijn voordat u een incassoprocedure op kunt starten en wat een no cure no pay incasso van een incassobureau uit Zeeland precies inhoudt.

Zoekt u een incassobureau voor het behandelen van uw openstaande facturen? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Hoe hoog moet het bedrag van de incasso minimaal zijn?

Er wordt vaak gedacht dat het inschakelen van een incassobureau uit Zeeland enkel zin heeft voor een vordering met een hoog bedrag. Toch is dit niet het geval: het bedrag van de vorderingen maakt helemaal niets uit! Ook voor kleine bedragen is het inschakelen van een incassobureau uit Zeeland een heel goed idee. Stel dat u bij alle kleine bedragen een oogje zou dichtknijpen als deze niet betaald werd. Dat zou op de lange termijn de ondergang voor uw bedrijf betekenen!

no cure no pay incasso Zeeland

Wat is een no cure no pay incasso?

De meeste incassobureaus werken met een no cure no pay incasso. Een no cure no pay incasso houdt in dat u niets betaalt tenzij de hulp van het bureau u ook iets oplevert. In de praktijk kost het inschakelen van een incassobureau uit Zeeland u niets. De wanbetaler betaalt alle extra kosten. De kosten verbonden aan een gerechtelijke incasso kunt u tijdens de rechtszaak ook opeisen bij de schuldenaar. Dankzij de no cure no pay incasso van het incassobureau, is het ook mogelijk om kleine incasso’s uit handen te geven!

No cure, no pay incasso in Zeeland opstarten?

Vergelijk offertes en vind een betrouwbaar incassobureau bij u in de buurt!

Start de gratis offerteaanvraag

Debiteurenbeheer Zeeland

Een incassobureau is in te schakelen voor verschillende werkzaamheden. Maak het uzelf gemakkelijk en geef het debiteurenbeheer uit handen aan een incasso specialist uit Zeeland. De incasso expert houdt uw debiteurenbeheer heel goed bij. Dit is een overzicht van alle inkomende en uitgaande facturen. In een goed debiteurenbeheer valt direct op als een factuur onbetaald blijft.

Het incassobureau stuurt direct een aanmaning uit uw naam. Doordat het incassobureau direct een eerste aanmaning stuurt, is de kans groot dat de factuur alsnog snel betaald wordt.

De voordelen van het uitbesteden van het debiteurenbeheer:

 • U hoeft zelf geen tijd en energie te steken in het debiteurenbeheer.
 • U weet zeker dat het debiteurenbeheer altijd volledig op orde is.
 • Een goed debiteurenbeheer verkleint de kans op debiteuren omdat het incassobureau direct een aanmaning uit uw naam stuurt.
Debiteurenbeheer uitbesteden? Vergelijk eenvoudig prijzen van incassobureaus en bespaar op de kosten. Start nu de gratis offerteaanvraag.

Hoe verloopt een incassoprocedure?

Voor veel mensen is het niet precies duidelijk hoe een incassoprocedure verloopt. In principe bestaat de incassoprocedure uit drie verschillende fases: de fase waarin u zelf herinneringen en aanmaningen stuurt, de minnelijke incasso en de juridische incasso.

De minnelijke incasso is de buitengerechtelijke incasso: hier komt nog geen rechtszaak bij kijken. Op het moment dat u de gerechtelijke incasso (ook wel: juridische incasso) start verschijnt de zaak voor de rechter. Pas op dit punt laat u het incassobureau een deurwaarder inschakelen.

Wilt u een no cure, no pay incasso in Zeeland opstarten? Start direct uw gratis offerteaanvraag en vind een betrouwbaar incassobureau bij u in de buurt.

aanmaning incassobureau

Stap 1: herinnering, aanmaning en sommatie van een incassobureau

De eerste stap in het incassotraject: de factuur is niet betaald. U verstuurt een eerste herinnering, gevolgd door een tweede herinnering en tot slot een aanmaning. De toon in elke brief wordt iets dringender. Na een aantal herinneringen verstuurt u nog één aanmaning waarin u aangeeft dat u de incasso uit handen geeft aan een incassobureau als er nog steeds geen betaling volgt. Geef hierin ook duidelijk aan dat er dan extra kosten (incassokosten) worden gerekend.

Als u het debiteurenbeheer uit handen hebt gegeven aan een incassobureau uit Zeeland, dan verstuurt het bureau aanmaningen en herinneringen uit uw naam en hoeft u dit niet zelf te doen.

Stap 2: minnelijke incasso

Bij hardnekkige wanbetalers zit er niets anders op dan een incassobureau uit Zeeland inschakelen. Op dit punt start u de minnelijke incasso in Zeeland. Dit houdt in dat het incassobureau nu extra incassokosten rekent en de aanmaningen verstuurd vanuit het incassobureau zelf.

Voor veel mensen zorgt dit voor een schrikeffect. De brieven van incassobureaus komen ietwat dreigend over, wat ervoor zorgt dat de vorderingen in 90% van de gevallen in de buitengerechtelijke incasso alsnog betaald worden. Gebeurt dit nog steeds niet? Besluit dan of u de vordering wilt verkopen of dat u een juridische incasso wilt starten.

deurwaarder inschakelen Zeeland

Stap 3: gerechtelijke incasso

De volgende stap is het starten van de gerechtelijke incasso. Het incassobureau zal een deurwaarder inschakelen die de klant dagvaart. De klanten krijgen in dit geval nog één kans om de deurwaarder direct te betalen. Doen ze dit niet, dan verschijnt de zaak voor de rechter.

Heeft de rechter een vonnis in uw voordeel uitgesproken? Dan moet de debiteur betalen. Doen zij dit, om welke reden dan ook, nog steeds niet? Dan kunt u een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder is na het vonnis bevoegd om bij de debiteur langs te komen voor beslaglegging. Ook mag een deurwaarder loonbeslag opleggen, mits hij hierbij rekening houdt met de beslagvrije voet.

In Zeeland hulp nodig bij een incasso?

Vraag gratis offertes aan en profiteer van scherpe prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

We spreken over het algemeen over het inschakelen van een deurwaarder, maar in principe bedoelen we het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Een deurwaarder is iemand die helpt in de rechtszaal. Alleen een gerechtsdeurwaarder is in Nederland bevoegd om een betaling, na het vonnis van de rechter, tegen de wil van de schuldenaar af te dwingen. Dit doet hij door middel van beslaglegging op inkomsten of salaris, banktegoeden of ontroerende zaken. In het geval van een huurachterstand kan u een deurwaarder ook inschakelen voor een ontruiming.

Het inschakelen van een deurwaarder wordt vaak gedaan door het incassobureau. Bij sommige incassobureaus zijn ook deurwaarders aanwezig dus hoeft u niet zelf op zoek naar een deurwaarder.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

In deze video vertelt een gerechtsdeurwaarder de verschillen tussen een gerechtsdeurwaarder en een incassobureau.

Incassobureau voor particulieren en bedrijven

Een incassobureau is in te schakelen voor zowel particulieren als bedrijven in Zeeland. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een groot of een klein bedrag. Voor particulieren uit Zeeland is een incassobureau in te schakelen als u een kamer verhuurt en de huur niet betaald wordt. Of als uw ex weigert uw partneralimentatie te betalen.

De voordelen van een incassobureau voor bedrijven in Zeeland:

 • De inzet van een incasso expert zorgt voor het behoud van uw klantenrelatie.
 • U vergroot de kans op betaling tot wel 90%!
 • U hoeft zelf geen energie en tijd in de incassoprocedure te steken.

De voordelen van een incassobureau voor bedrijven in Zeeland:

 • Het is ook bij kleine bedragen mogelijk.
 • Een incassobureau int uw alimentatie of achterstallige huur zonder de relatie te verstoren.
 • U weet zeker dat de incasso goed wordt afgehandeld.

Ook profiteren van de voordelen van een incassobureau? Start uw gratis offerteaanvraag, vergelijk prijzen en bespaar op de kosten.

incassobureau inschakelen Zeeland

Gratis incassobureau offertes ontvangen?

Incassobureau uit Zeeland inschakelen? No cure no pay! U betaalt niet tenzij de incasso in Zeeland u ook iets oplevert! Last van een klant die ondanks herhaaldelijke herinneringen niet betaald? Of weigert uw ex de partneralimentatie te betalen? Dan komt de hulp van een incassospecialist goed van pas.

Op zoek naar een expert bij u in de buurt? Vraag gratis offertes aan, vergelijk de offertes en kies het bureau met het beste aanbod! Aan onze offerteservice zitten geen verdere verplichtingen verbonden: u zit dus nergens aan vast! Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes aanvragen