Incassobureau Waddinxveen

Bel 088 444 7683
Bent u de eigenaar van diverse studentenwoningen en heeft een huurder al maanden niet betaald? Hebt u een eigen bedrijf en zijn er diverse klanten die het tarief voor uw diensten nog niet hebben voldaan? Dan kan het handig zijn om een incassobureau in te schakelen. Een incasso specialist uit Waddinxveen kan u helpen bij het versturen van een aanmaning of sommatie, en zowel een gerechtelijke als buitengerechtelijke incassoprocedure starten. Via het contactformulier op deze pagina kunt u gratis offertes ontvangen zodat u zelf kunt kiezen welke incasso specialist uit Waddinxveen u gaat vertegenwoordigen!
Incassobureau Waddinxveen

Gratis offertes vergelijken

Heeft u schriftelijk bewijs van de vordering? (*)

Herinnering gestuurd? (*)
Voordelen van een incassobureau inschakelen

Het is niet fijn als u elke week veel tijd kwijt bent aan het contacteren van wanbetalers. Het grote voordeel van een incassobureau uit Waddinxveen is dat zij het werk voor u uit handen nemen. U hoeft zich hier helemaal niet meer druk om te maken waardoor u tijd hebt voor andere kerntaken binnen uw bedrijf. De medewerkers van een incassobureau zijn ervaren en weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Ze gaan niet in discussie met de debiteur maar blijven wel beleefd. Hierdoor worden de rekeningen snel geïnd zonder dat u klantrelatie in gevaar komt. De voordelen zijn dus:

  • Snel resultaat door ervaring
  • Tijd voor uw kerntaken
  • Klantrelatie blijft behouden

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Wanneer u te maken heeft met een wanbetaler, dan hoeft u niet direct een incassobureau in te schakelen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst zelf een herinnering of aanmaning te versturen, en zo het contact met de klant optimaal te houden. Heeft dit geen effect? Dan adviseren wij wel om binnen 90 dagen de hulp van ons bureau in Waddinxveen in te schakelen. De wanbetaler heeft op dit moment voldoende tijd gehad om te betalen. Wij zullen eveneens een aanmaning sturen, en daarna eventueel een sommatie, mocht het aanmanen geen effect hebben gehad. Als deze buitengerechtelijke methoden geen resultaat leveren, dan is het mogelijk om samen met ons een gerechtelijke incasso in te zetten.

Vanaf welk bedrag?

Hebt u kleine bedragen openstaan en denkt u dat het inschakelen van een incassobureau uit Waddinxveen geen zin heeft? Niets is minder waar. Dankzij het no cure no pay principe loopt u namelijk geen risico. Daarnaast zorgen meerdere kleine bedragen uiteindelijk voor één groot bedrag waardoor het zeker loont om ook achter deze openstaande rekeningen aan te gaan.

Incasso op basis van no cure no pay

Bij ons incassobureau werken wij op basis van een no cure no pay principe. Dit no cure no pay betaalmodel is sinds een aantal jaar toegestaan voor incassobureaus. Het betekent dat de incassokosten door u pas betaald hoeven te worden, wanneer de wanbetaler zijn schuld heeft voldaan. Wilt u weten of een no cure no pay principe aansluit bij uw betaalwensen, of betaalt u liever met een standaard uurtarief? Neem dan voor meer informatie contact op met een incassobureau in Waddinxveen.

Hoe ziet een incassoprocedure er uit?

Een incassoprocedure bestaat meestal uit twee delen: een buitengerechtelijke en gerechtelijke incasso. Bij het buitengerechtelijke deel, wordt een herinnering, aanmaning en sommatie verstuurd. Dit zijn allen methoden waarbij er weinig extra incassokosten komen kijken. Wanneer de buitengerechtelijke incasso geen effect heeft, dan kan een gerechtelijke procedure worden gestart. Bij een gerechtelijke incasso zal een rechter een vonnis uitspreken over de schuld, en wordt een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld om het vonnis te melden, en eventuele dwangmiddelen toe te passen zoals een loonbeslag of een beslaglegging van de inboedel. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een incassoprocedure? Vraag offertes van incassobureaus uit Waddinxveen aan.

incasso Waddinxveen

Bevoegdheden incassobureau

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Waddinxveen de vraag wat exact de bevoegdheden zijn van een incassobureau. Hierover kunnen wij vrij kort zijn: een incasso specialist heeft relatief weinig bevoegdheden. Ons bureau heeft het recht om een herinnering, aanmaning en sommatie te sturen, waarbij enkele incassokosten mogen worden gerekend voor de inzet van het bureau. De medewerkers van een incassobureau hebben echter geen recht op het in beslag leggen van de inboedel, zoals een deurwaarder. Wanneer de buitengerechtelijke incasso geen resultaat levert, kan een incasso specialist wel samen met u naar de rechter stappen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Herinnering, aanmaning en sommatie

Wij spraken hierboven al over de verschillende brieven die een incassobureau mag versturen: dit zijn een herinnering, aanmaning en sommatie. Een herinnering is hierbij een brief met daarin de herhaling van de openstaande factuur, en de vraag of deze alsnog voldaan kan worden. Bij een aanmaning wordt stevigere taal gebruikt, en zal men een kortere betalingstermijn rekenen. Een sommatie, tot slot, is een brief waarin staat dat wanneer er nu niet betaald wordt, de eiser een gerechtelijke incassoprocedure zal starten. Een herinnering en aanmaning kunt u eventueel ook zelf versturen, de sommatie kunt u het beste overlaten aan onze medewerkers uit Waddinxveen.

buitengerechtelijke incasso Waddinxveen

Buitengerechtelijke incasso

Wanneer u te maken heeft met een wanbetaler, en een incassobureau inschakelt voor hulp bij het innen van de openstaande bedragen, dan zal er altijd eerst een buitengerechtelijke incasso plaatsvinden. Buitengerechtelijk betekent feitelijk: zonder inmenging van een rechter, en zonder inzet van een gerechtsdeurwaarder. De buitengerechtelijke incassoprocedure bestaat over het algemeen uit het versturen van brieven (herinnering, aanmaning, sommatie) en het plegen van telefoontjes. De hoop is dat het niet nodig is om een gerechtelijk vonnis uit te laten spreken. Een buitengerechtelijke incasso kost relatief weinig, en kan betaald worden op basis van het no cure no pay model.

incasso vorderen Waddinxveen

Gerechtelijke incasso

Heeft het verzenden van de sommatie niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan overleggen wij met u of u een gerechtelijke incasso wilt starten. Bij een dergelijke incassoprocedure komen vaak extra incassokosten kijken, en kan het zijn dat u enkele bedragen zelf moet betalen. Meestal is het mogelijk om ongeveer 25 tot 50 procent van de incassokosten op de wanbetaler te verhalen. Bij een juridische incasso wordt een rechter uit de regio ingeschakeld, welke op basis van de bewijzen een vonnis uitspreekt over de betaling van de openstaande bedragen. Indien noodzakelijk stuurt hij een gerechtsdeurwaarder om het vonnis mee te delen aan de wanbetaler.

Wilt u een incassobureau uit Waddinxveen inschakelen?

De specialisten pakken wanbetalers aan en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Bel voor direct contact.

Bel 088 444 7683

Deurwaarder

Een gerechtsdeurwaarder uit Waddinxveen heeft niet alleen het recht om het vonnis mee te delen aan de wanbetaler, hij kan ook diverse dwangmiddelen inzetten om de nalatige tot betalen te bewegen. Een bekend middel is het in beslag nemen van de inboedel. Een ander dwangmiddel is het loonbeslag. Bij het loonbeslag wordt het volledige loon door de gerechtsdeurwaarder geïnd, minus de kosten die nodig zijn voor een minimaal levensonderhoud. Veel mensen hebben angst voor de deurwaarder omdat zij vrezen voor zijn dwangmiddelen. Deze zijn echter alle aan grenzen gebonden, en mogen alleen worden uitgevoerd met toestemming van de rechter.

Verschil incassobureau en deurwaarder

Als u te maken hebt met wanbetalers dan is het mogelijk om een incassobureau uit Waddinxveen of eventueel een deurwaarder in te schakelen. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee? De kans is groot dat u eerst de hulp van een incassobureau inroept. Deze zal namens u proberen om alsnog de openstaande rekeningen te innen. Hebben de vele brieven, aanmaningen en eventueel telefoontjes geen succes en krijgt u niets te horen van de schuldenaar? Dan kunt u een deurwaarder inschakelen omdat deze wettelijk veel meer mogelijkheden heeft. Zoals u hebt gelezen kan een deurwaarder uit Waddinxveen bijvoorbeeld, met toestemming van de rechter, de inboedel in beslag nemen.

geld vorderen van wanbetaler Waddinxveen

Wanbetalers aanpakken

Om te voorkomen dat u als MKB’er te of particulier verhuurder in Waddinxveen te maken krijgt met wanbetalers, zijn er een aantal stappen die u kunt zetten. Zo adviseren wij ten eerste om u aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), hier worden betalingsachterstanden bijgehouden. Daarnaast is het aan te raden om een vaste betalingstermijn te hanteren. Wordt er niet betaald? Verzend dan binnen tien dagen na de verstreken termijn een betalingsherinnering, en controleer telefonisch of deze is aangekomen wanneer u binnen een week nog geen reactie hebt gekregen. Schakel een incassobureau in voor meer advies.

Voor particulieren en bedrijven

Het starten van een gerechtelijke en buitengerechtelijke incassoprocedure is niet alleen weggelegd voor bedrijven, ook een particulier heeft het recht de hulp van een incassobureau in te roepen. Is er bijvoorbeeld een huurder van uw studentenwoning die al een tijd niet betaald heeft? Ook voor een particulier is het belangrijk dat afspraken worden nagekomen. Wij helpen u met het innen van de openstaande bedragen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat u schriftelijk bewijs moet hebben, zoals een factuur. Als er alleen een mondelinge overeenkomst is geweest dan is het starten van een procedure niet mogelijk.

Hebt u als bedrijf behoefte aan meer overzicht in uw openstaande facturen en achterstallige betalers? Wij zijn u met alle plezier van dienst bij het maken van een overzicht, en helpen u graag bij het versturen van de nodige herinnering of aanmaning. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook als u bijvoorbeeld zzp’er bent. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Incassokosten

De term incassokosten wordt veelvuldig gebruikt binnen de incasso branche. Men denkt vaak dat deze kosten alleen zijn gecreëerd als een soort van boetesysteem. Dit is echter niet het geval. De term kan staan voor verschillende soorten kosten. Ten eerste de bedragen die gerekend worden voor het inschakelen van een incassobureau. Deze incassokosten komen over het algemeen op rekening van de schuldeiser. Daarnaast zijn er ook bedragen die verhaald kunnen worden op de wanbetaler als er volgens het no cure no pay principe wordt gewerkt. Dit zijn de prijzen die het bureau bovenop de oude openstaande bedragen telt, ter vergoeding van het sturen van een aanmaning of sommatie. De kosten voor een incasso mogen pas in rekening worden gebracht als de wanbetaler een aanmaning heeft gehad met een betalingstermijn van minstens 14 dagen. Wilt u meer weten over de bedragen die wij in rekening brengen, of het no cure no pay principe op basis waarvan wij werken? Kom vrijblijvend in contact met een incassobureau.

Tabel: incassokosten

HoofdsomMaximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,-15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,-10%
Over de volgende €5.000,-5%
Over de volgende €190.000,-1%
Over het meerdere0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Openstaande vorderingen incasseren

Als u openstaande vorderingen hebt dan is een wanbetaler u nog iets schuldig. Het is uw recht om dit openstaande bedrag nog te ontvangen. U wilt dit natuurlijk graag maar soms is het innen van vorderingen niet zo eenvoudig. Is het noodzakelijk dat u direct over liquiditeit beschikt? Dan is het een optie om de openstaande vorderingen te verkopen. U komt hierbij tot een afgesproken bedrag met de kopende partij. U ontvangt dit bedrag direct op uw rekening. Vervolgens zorgt u er door middel van een juridische overeenkomst voor dat u niet langer de schuldeiser bent, maar de koper. Deze zal vervolgens alsnog proberen de vorderingen te innen.

Wie betaalt de BTW over incassokosten?

Bent u benieuwd hoe het zit met de verrekening van de BTW over incassokosten? Dit is eigenlijk heel simpel. Is de schuldeiser BTW-plichtig en kan deze de BTW dan ook verrekenen? In dat geval is de schuldeiser verantwoordelijk voor het betalen van de BTW. Het zou immers niet helemaal eerlijk zijn als de wanbetaler BTW moet betalen terwijl de schuldeiser dit kan verrekenen. Is de schuldeiser niet BTW plichtig omdat het bijvoorbeeld gaat om de overheid of een onderwijsinstelling? In dat geval moet de schuldenaar de BTW betalen.

Meer informatie lezen? Bezoek de website van de rijksoverheid.

Werkwijze van het incassobureau

Hoe het incassoproces verloopt verschilt per bureau, maar in grote lijnen doorloopt u de volgende stappen:

  • U zult allereerst verschillende offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Vervolgens kiest u voor een incasso specialist uit Waddinxveen.
  • Tijdens een kennismakingsgesprek laat u alle bewijsstukken zien, krijgt u advies en wordt er besproken of u via no cure no pay wilt werken of wellicht volgens een vaste vooraf afgesproken tarief.
  • Vervolgens stuurt het incassobureau uit Waddinxveen de wederpartij een eerste aanmaning. Als dit geen effect geeft dan volgen een tweede en eventueel een derde.
  • De tegenpartij kan nu betalen of een betalingsregeling treffen. Als hij of zij dit niet doet dan volgt indien gewenst een gerechtelijke incasso.

Gratis offertes vergelijken

Wanneer u een erkend incassobureau uit Waddinxveen zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij het starten van een gerechtelijke of buitengerechtelijke procedure op basis van het no cure no pay principe. Wij zorgen ervoor dat openstaande facturen zo spoedig mogelijk worden betaald. Ons netwerk bestaat namelijk uit meerdere incasso specialisten uit heel Nederland. Laat helemaal vrijblijvend uw gegevens achter via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u meerdere (max. 5) gratis offertes van incasso specialisten uit Waddinxveen ontvangt. Deze vergelijkt u met elkaar zodat u zelf kunt kiezen welk bureau u gaat bijstaan.

incassobureau inschakelen Waddinxveen

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.