Incassobureau Arnhem

Bel 088 444 7683
Heeft u te maken met een wanbetaler in Arnhem? Maak gebruik van een incassobureau! Via deze pagina kunt u gratis offertes aanvragen van meerdere bureaus bij u in de regio. Zowel voor een buitengerechtelijke incasso als voor een gerechtelijke incasso. We helpen mkb bedrijven en particulieren aan een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder. Bovendien hanteren we een no cure no pay methode: betaalt de wanbetaler niet, dan bent u ons bureau niets verschuldigd. Vul het offerteformulier in om gratis offertes aan te vragen. Vergelijk & bespaar!
Incassobureau Arnhem

Gratis offertes vergelijken

Heeft u schriftelijk bewijs van de vordering? (*)

Herinnering gestuurd? (*)
Voordelen van een incassobureau inschakelen

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan het inschakelen van incassobureaus. In de eerste plaats scheelt dit u heel veel tijd, omdat u niet zelf achter de incasso aan hoeft te gaan. Onze ervaring leert bovendien dat de incasso in 90% van de gevallen dankzij onze hulp alsnog betaald wordt, zonder dat u een gerechtelijke incasso hoeft op te starten. Tot slot kan het bureau de wanbetaler objectief benaderen, iets waar u met uw frustratie wellicht niet meer toe in staat bent. Dankzij onze rustige bemiddelingen behoudt u de goede klantrelatie, zodat de incasso niet ten koste gaat van uw toekomstige inkomsten. De belangrijkste voordelen op een rijtje zijn:

  • Een grotere kans op uitbetaling
  • Het kost u zelf niet onnodig veel energie
  • Behoud van de goede klantrelatie

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Vaak krijgen wij de vraag wanneer er exact een incassobureau moet worden ingeschakeld om een incassoprocedure op succesvolle wijze af te handelen. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven, alhoewel de meeste cliënten ons inschakelen zodra zij de eerste aanmaning hebben verstuurd. Het is ook mogelijk om een incassobureau te contacteren na de tweede aanmaning, maar zij zullen alsnog een extra bericht moeten versturen. U verlengt dan in feite de duur van wanbetaling. Hebt u te maken met een wanbetaler? Dan is het dus verstandig om spoedig contact op te nemen met een incassobureau uit de omgeving van Arnhem.

Vanaf welk bedrag?

Het maakt niet uit of het een incasso van een groot of klein bedrag betreft. De incassokosten worden namelijk door uw klant betaalt. Indien de schuldenaar na de herinnering nog steeds niet betaalt, bent u ons niets verschuldigd. Aan een gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden.

Incasso op basis van no cure no pay

Ons bureau in Arnhem werkt op basis van no cure no pay. Als we er niet in slagen de vordering bij de debiteur te innen, hoeft u ons niet te betalen. Ons bureau hanteert dus geen dossier- of andere leveringskosten. Door de no cure no pay benadering bent u altijd de winnende partij. Nooit betaalt u voor niets. Het houdt ons als incassobureau scherp. Als bureau doen we er vanzelfsprekend alles aan om de wanbetaler te laten betalen.

Hoe ziet een incassoprocedure er uit?

Wanneer wij spreken over een incassoprocedure, dan gaat het over het proces dat wij in gang zetten zodra u ons inschakelt voor het oplossen van wanbetaling. Een incassoprocedure kan bestaan uit zowel een gerechtelijke als buitengerechtelijke incasso. Hierbij geldt dat er bij het buitengerechtelijke deel geen rechter of gerechtsdeurwaarder hoeft worden ingeschakeld, terwijl de gerechtelijke incasso inmenging van de overheid vraagt. In het laatste geval zullen de incassokosten sterk stijgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een incassoprocedure, wilt u weten of enkel een gerechtelijke procedure voldoende is? Vraag dan gratis offertes aan van incassobureau’s via ons offerteformulier.

incassoprocedure starten Arnhem

Bevoegdheden incassobureau

Veel mensen weten niet exact welke rechten een incassobureau heeft: mogen zij bijvoorbeeld beslag leggen op je inboedel, of is enkel het versturen van aanmaningen een recht dat het bureau heeft? Feitelijk gezien is dat laatste het geval: een incassobureau zal met behulp van stevige taal proberen een wanbetaler alsnog tot betalen bewegen. Hiervoor mogen ze wel extra kosten rekenen die de debiteur ook nog moet betalen. Mocht het versturen van aanmaningen geen effect hebben, dan zal het incassobureau, indien gewenst, samen met u een gerechtelijke procedure starten. In dat geval zullen er zwaardere maatregelen getroffen worden, als de in beslaglegging op woning of inboedel.

Herinnering, aanmaning en sommatie

Wanneer iemand niet betaalt, dan is het mogelijk om een herinnering, aanmaning of sommatie te versturen. Hoewel in deze brieven vrijwel hetzelfde wordt gevraagd: een betaling van de openstaande rekeningen, zit er wel verschil tussen. Een herinnering verstuurt u nadat de betalingstermijn van de factuur is verlopen. Dit is eenvoudig weg een herhaling van de rekening. Als dit geen effect heeft, dan kunt u een aanmaning verzenden. Hierin kunt u wat sterkere taal gebruiken en de betalingstermijn kan vrij kort zijn. Als ook hierna niet betaald wordt, dan is een sommatie de laatste optie. Hierin staat wat er gebeurt als de schulden nu niet voldaan worden.

buitengerechtelijke incasso Arnhem

Buitengerechtelijke incasso

Bij voorkeur kiezen we voor een buitengerechtelijke incasso. Bij een buitengerechtelijke incasso is tussengang van de rechter niet nodig. We lossen het samen op. Stel dat u in Arnhem kamers verhuurt en te maken krijgt met een huurder die niet wil betalen. Het incassobureau stuurt dan een deurwaarder naar die huurder om de conversatie aan te gaan. Hierbij werkt een incassobureau tevens met aanmaningen en betalingsregelingen. Bij een buitengerechtelijke incasso lost het incassobureau het op door in gesprek te gaan. Zo voorkomen we extra rechtskosten.

gerechtelijke incasso Arnhem

Gerechtelijke incasso

Wanneer een buitengerechtelijke incasso geen succes heeft, gaan we over tot een gerechtelijke incasso. In dit geval kunnen we een gerechtsdeurwaarder sturen en zal de wanbetaler zich voor de rechter moeten verantwoorden. Een procedure zal in gang worden gezet, met uiteindelijk een officieel vonnis. Bij een gerechtelijke incasso is de uitspraak van het gerecht bindend. Deze methode kan noodzakelijk zijn om een wanbetaler over de streep te trekken om te betalen. We passen een gerechtelijke incasso toe bij klussen voor mkb bedrijven alsmede particulieren.

Wilt u een incassobureau uit Arnhem inschakelen?

De specialisten pakken wanbetalers aan en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Bel voor direct contact.

Bel 088 444 7683

Deurwaarder

De termen gerechtsdeurwaarder en deurwaarder worden nogal eens met elkaar verwisseld. Hoewel de termen gemixt kunnen worden gebruikt, heeft een gerechtsdeurwaarder meer dwangmiddelen tot zijn beschikking. De taken van een gerechtsdeurwaarder bestaan onder andere uit het dagvaarden van personen, het uitvoeren van vonnissen en eventuele beslaglegging op het loon of de eigendommen van een wanbetaler. Daarnaast ontruimt de deurwaarder ook woningen op grond van een gerechtelijk vonnis, en kan hij een veiling organiseren om zo geld op te eisen voor benadeelden. Om de onpartijdigheid en vakkundigheid van de deurwaarder te waarborgen, moet deze lid zijn van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders.

Verschil incassobureau en deurwaarder

Klanten uit Arnhem halen de termen ‘incassobureau’ en ‘deurwaarder’ regelmatig door elkaar. Hoewel u een gerechtsdeurwaarder via het incassobureau in Arnhem kan inschakelen is dit niet hetzelfde. Een incassobureau doet haar best de openstaande vorderingen te innen, zonder inschakeling van een rechter. Een deurwaarder heeft meer rechten dan een incassobureau. Zo mag hij beslag leggen op de eigendommen, het salaris en woningen indien uw klant uit Arnhem niet betaalt. Wij zien een deurwaarder daarom als een laatste redmiddel. In de meeste gevallen slagen wij er tijdens de minnelijke incassoprocedure in om tot een betaling van de vordering te komen. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

incasso Arnhem

Wanbetalers aanpakken

Of de wanbetaler nu een huurder of klant is: hij zal uiteindelijk moeten betalen. U wilt uw geld immers terug. Wij werken daarom alleen samen met partners in Arnhem die voorzien zijn van jarenlange ervaring. Ze weten hoe ze de deurwaarder of gerechtsdeurwaarder op de beste wijze kunnen inzetten. Ieder bureau werkt met een no cure no pay werkwijze, waardoor u nooit teveel zult betalen. We beginnen met een buitengerechtelijke incasso, maar als dat niet lukt gaan we over tot een gerechtelijke incasso. De rechter zal in dat geval een bindende uitspraak toen ten opzichte van de wanbetaler in Arnhem.

Voor particulieren en bedrijven

Bent u een ZZP’er? Grote kans dat u dan meermaals te maken hebt met wanbetalers. Het kost ontzettend veel energie om achter de incasso aan te moeten en bovendien moet u ook natuurlijk ook gewoon de rekeningen kunnen betalen. In tegenstelling tot wat in Arnhem vaak gedacht wordt, is het inhuren van een incassobureau niet alleen voorbehouden aan bedrijven. Ook particulieren en ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze diensten. Veel particulieren vrezen echter dat hier grote geldbedragen aan verbonden zitten en dat er veel papierwerk aan te pas komt. Dit is echter absoluut niet het geval.

De professionals uit ons netwerk in Arnhem werken namelijk op basis van een no cure, no pay principe. Bovendien betaalt de wanbetaler de incassokosten. Dit houdt in dat u enkel een klein percentage hoeft te betalen wanneer de wanbetaler inderdaad zijn schulden voldoet. Een incassobureau komt voor particulieren van pas wanneer zij een groot geld bedrag hebben uitgeleend aan een kennis die zich niet aan de afspraken houdt. Of wanneer uw werkgever weigert uw loon uit te betalen.

Incassokosten

Als één van uw klanten na het sturen van een aanmaning of herinnering nog steeds niet over gaat tot betaling van de incasso, dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Wanneer u een bedrijf inschakelt om een vordering bij een klant te verhalen, dan verloopt al het contact met de klant via de specialisten uit Arnhem. Bovenop de bestaande vorderingen, wordt de schuldenaar incassokosten opgelegd. Deze kosten worden betaalt aan het bureau. Gaat de schuldenaar tijdens de minnelijke procedure over tot een betaling van de incasso? Dan worden de bureaukosten (gedeeltelijk) gedekt door deze incassokosten. Wanneer dit de bureaukosten niet volledig dekt betaalt u slechts een kleine provisie. De hoogte van de incassokosten is wettelijk vastgesteld in de Wet Incasso kosten en ziet u in de tabel hieronder. Over de eerste €2.500,- wordt 15% gerekend. In het geval van een kleine vordering betaalt de schuldenaar minimaal €40,- aan incassokosten.

Tabel: incassokosten

HoofdsomMaximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,-15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,-10%
Over de volgende €5.000,-5%
Over de volgende €190.000,-1%
Over het meerdere0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Openstaande vorderingen incasseren

Heeft uw klant één van uw diensten afgenomen of product besteld maar is deze nog niet betaald? Als bedrijf staat u volledig in uw recht om deze vorderingen te verhalen. Het verhalen van openstaande vorderingen kost echter veel tijd en geduld. Laat één van de bedrijven uit ons netwerk in Arnhem u ondersteunen bij het incasseren van deze vorderingen. Zo kan u zich richten op uw eigen werkzaamheden en zorgen wij voor de sommatie. De ervaring leert dat 90% van de vorderingen betaalt is na het versturen van de sommatie en omdat wij werken volgens het no cure, no pay principe betaalt u enkel wanneer u ook uw geld ontvangen heeft.

Wie betaalt de BTW over incassokosten?

Natuurlijk rekent het incassobureau BTW over de incassokosten. Wie deze BTW betaalt verschilt per zaak. Wanneer u als schuldeiser BTW-plichtig bent dan betaalt u de BTW. U kan de BTW namelijk verrekenen. Wanneer de schuldeiser niet BTW-plichtig is, zal de schuldenaar de BTW moeten betalen. Deze kosten komen dan nog bovenop de incassokosten en openstaande vordering.

Meer informatie lezen? Bezoek de website van de rijksoverheid.

Werkwijze van het incassobureau

Hoe het incassoproces verloopt verschilt per bureau, maar in grote lijnen doorloopt u de volgende stappen:

  • U vraagt meerdere offertes aan, en kiest het bureau dat het beste bij u past. Hierna volgt een kennismakingsgesprek in Arnhem waarin u de zaak uitgebreid bespreekt.
  • De minnelijke incassoprocedure gaat van start. Het bureau probeert op alle mogelijke manieren contact te leggen met de schuldenaar: via de post, mail en telefoon. In 90% van de gevallen worden vorderingen succesvol verhaald.
  • Blijven de vorderingen openstaan? Dan start het bureau met uw goedkeuring de gerechtelijke incassoprocedure. Hier zitten sowieso kosten aan verbonden.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u meer informatie ontvangen over een buitengerechtelijke incasso of een gerechtelijke incasso? Bent u benieuwd wat een incassobureau voor mkb bedrijven en particulieren in Arnhem kan betekenen? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier. U krijgt vervolgens voorstellen van diverse partners in de regio. Geef aan wat uw situatie is, zodat het bureau in Arnhem perfect weet hoe het u kan helpen de wanbetaler te laten betalen. We werken no cure no pay, maar het is ons doel om uw geld zo snel mogelijk terug te krijgen. Alles voor uw recht!

incasso bureau inschakelen

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.