Incassobureau Brunssum

Bel 088 444 7683
Bij een incassobureau kunt u terecht wanneer u te maken heeft met een wanbetaler. Bent u de eigen naar van een midden- of kleinbedrijf (mkb) in Brunssum , en heeft u te maken met particulieren of bedrijven die hun factuur niet betalen? Bij ons netwerk is menig incassobureau uit Brunssum aangesloten. Eén van haar medewerkers helpt u graag met het aangaan van een (buiten)gerechtelijke incasso procedure. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel dan naar 088 444 7683.
Incassobureau Brunssum

Gratis offertes vergelijken

Heeft u schriftelijk bewijs van de vordering? (*)

Herinnering gestuurd? (*)
Voordelen van een incassobureau inschakelen

U stuurt herinnering na herinnering, maar de incasso blijft openstaan. In dat geval biedt een professioneel bureau hulp. Wanneer een niet-betalende klant namelijk een officiële brief van een incassobureau ontvangt, creëert dit in de meeste gevallen zo’n schrikeffect dat de incasso alsnog betaald wordt. In de tussentijd hoeft u uw energie niet meer te steken in het versturen van aanmaningen en richt u al uw energie op uw werkzaamheden. Bovendien is deze hulp, in tegenstelling tot wat in Brunssum vaak gedacht wordt, niet duur. Wij zetten de grootste voordelen van het inschakelen van een incassobureau voor u op een rijtje:

  • No cure no pay, dus u betaalt enkel een kleine provisie wanneer u uw geld heeft ontvangen
  • U behoudt de goede klantrelatie
  • In 90% van de gevallen worden vorderingen nog tijdens de minnelijke incassoprocedure betaald

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Brunssum de vraag wat een incassoprocedure precies inhoudt. Feitelijk gezien begint de incassoprocedure, zodra u ons incassobureau toestemming geeft contact op te nemen met uw wanbetaler. Het afhandelen van een procedure rondom incasso kan in twee delen worden gedeeld: een buitengerechtelijke en een gerechtelijke incasso. Hierbij is een gerechtelijke incasso het minst ingrijpend, zonder inmenging van een gerechtsdeurwaarder of rechter. Zodra de wanbetaler echter niet op onze eerste aanmaningen reageert, dan zal met u worden overlegd of het proces buitengerechtelijk vervolgd moet worden. In dat geval is er wel inmenging van de overheid gewenst.

Vanaf welk bedrag?

Er is geen minimum bedrag verbonden aan het incasseren van vorderingen. Ook wanneer het kleine bedragen betreft kan u als bedrijf, ZZP’er of particulier een bureau inschakelen. De schuldenaar neemt de incassokosten op zich en dankzij ons no cure no pay beleid betaalt u slechts een percentage van de incasso. Aan een gerechtelijke incassoprocedure zitten echter wel extra kosten verbonden.

Incasso op basis van no cure no pay

Voor veel mensen geldt dat zij niet graag een incassobureau inschakelen bij een wanbetaler, uit angst voor hoge kosten, en een minimaal resultaat. Dit heeft ertoe geleid dat in 2014 een proef is gestart waarbij een bureau mag werken op basis van een no cure, no pay beleid. Dit betekent dat u pas opdraait voor (een deel van) de procedurekosten, wanneer de wanbetaler de achterstallige betaling nakomt. In veel zaken is het bovendien zo dat wanneer u een incassobureau uit Brunssum inschakelt om deze wanbetaler via een buitengerechtelijke of gerechtelijke incasso tot betalen te dwingen, deze tevens deels de procedurekosten kan moeten betalen.

Hoe ziet een incassoprocedure er uit?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Brunssum de vraag wat een incassoprocedure precies inhoudt. Feitelijk gezien begint de incassoprocedure, zodra u ons incassobureau toestemming geeft contact op te nemen met uw wanbetaler. Het afhandelen van een procedure rondom incasso kan in twee delen worden gedeeld: een buitengerechtelijke en een gerechtelijke incasso. Hierbij is een gerechtelijke incasso het minst ingrijpend, zonder inmenging van een gerechtsdeurwaarder of rechter. Zodra de wanbetaler echter niet op onze eerste aanmaningen reageert, dan zal met u worden overlegd of het proces buitengerechtelijk vervolgd moet worden. In dat geval is er wel inmenging van de overheid gewenst.

incasso Brunssum

Bevoegdheden incassobureau

Hebt u last van klanten die niet betalen, en overweegt u een incassobureau in te schakelen? Dan is het goed om te weten wat een incassobureau kan. Een incassobureau in zichzelf kan weinig meer doen dan u op het gebied van aanmanen of het versturen van een sommatie. Doordat een dergelijk bericht vanuit een incasso professional komt, maakt het wel vaak meer indruk, en komen er voor de klant extra incassokosten bij. Een incassobureau kan vervolgens wel u begeleiden op het gebied van de gerechtelijke incasso, en zo ervoor zorgen dat u weinig tijd hoeft te steken in het uitzoeken van de vervolgstappen. Vraag gratis offertes aan!

Herinnering, aanmaning en sommatie

Een buitengerechtelijke incasso bestaat met name uit het versturen van brieven. Er zit wel een onderscheid tussen deze brieven. De eerste die wij versturen is een herinnering. Dit is een herinnering aan het feit dat er nog een rekening openstaat, en de vraag of deze alsnog voldaan kan worden. Vervolgens kan een aanmaning verzonden worden. In een aanmaning wordt duidelijkere taal gebruikt, en is de betalingstermijn korter. Tot slot kan een sommatie verstuurd worden. De sommatie is de laatste kans om zonder extra incassokosten het openstaande bedrag te betalen. Als ook de sommatie de wanbetaler niet tot betalen kan bewegen, wordt een gerechtelijke incassoprocedure gestart.

incasso voor wanbetaler

Buitengerechtelijke incasso

Bij een buitengerechtelijke incasso wordt door het incassobureau gepoogd de incasso procedure af te handelen zonder hierbij de rechtbank in Brunssum te betrekken. Het gaat dan om incassowerkzaamheden als het aanmanen van de wanbetaler, het vormen van een dossier, en het juridisch weerleggen van eventueel verweer. Ook organiseert een medewerker van ons bureau in Brunssum desgewenst een specifieke betalingsregeling met de wanbetaler. Zodra de rechter hierbij betrokken raakt, verandert de buitengerechtelijke incasso in een gerechtelijk proces.

gerechtelijke incasso Brunssum

Gerechtelijke incasso

De gerechtelijke incasso is bij een continue wanbetaler het gevolg van het buitengerechtelijke incasso proces. Ook voor een gerechtelijke incasso bent u bij menig incassobureau uit Brunssum aan het juiste adres. Zij helpen u met het inschakelen van een deurwaarder en het dagvaarden van de particulier(en) of bedrijven die u een bedrag verschuldigd zijn. Het gerechtelijke incasso proces kan aardig wat tijd in beslag nemen, maar door de tussenkomst van ons bureau ondervindt u hier vrijwel geen last van. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? Vraag een expert om hulp!

Wilt u een incassobureau uit Brunssum inschakelen?

De specialisten pakken wanbetalers aan en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Bel voor direct contact.

Bel 088 444 7683

Deurwaarder

Er zijn verschillende instanties en personen betrokken bij een gerechtelijke incasso. Eén daarvan is de gerechtsdeurwaarder. De gerechtsdeurwaarder heeft diverse rechten waarmee hij wanbetalers kan dwingen om een achterstallige betaling alsnog te doen. Zo mag de deurwaarder iemand dagvaarden, vonnissen uitvoeren en beslag leggen op iemands bezittingen. Daarnaast kan de deurwaarder woningen ontruimen en veilingen organiseren waar de bezittingen verkocht worden om zo de benodigde gelden te verkrijgen. Elke rechtsdeurwaarder uit Brunssum moet aan verschillende eisen en voorwaarden voldoen om zijn werk te mogen uitvoeren, en de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Verschil incassobureau en deurwaarder

Vaak weten klanten uit Brunssum niet wat het verschil is tussen een deurwaarder en een incassobureau. Een incassobedrijf werkt regelmatig samen met een deurwaarder, maar het kan ook zo zijn dat de gerechtsdeurwaarder zelf een incassobureau heeft. Het verschil is dat een incassobureau geen wettelijke status heeft en geen juridische ingrepen mag uitvoeren. Een gerechtsdeurwaarder mag wel juridisch optreden. Zo kunnen zij de schuldenaar dagvaarden en mogen ze beslag nemen op de inboedel, het huis en het loon van uw klant. Bent u benieuwd of wij een bedrijf in ons netwerk hebben dat u kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Brunssum.

deurwaarder inschakelen Brunssum

Wanbetalers aanpakken

Een veelvoorkomend voorbeeld van wanbetalers zijn huis- en kamer huurders. Bij wanbetaling van een huurder kunt u eerst zelf proberen het bedrag te innen bij de wanbetaler. Lukt dit niet, dan schakelt u een incassobureau in voor een buitengerechtelijke incasso. Levert ook dit niet het gewenste resultaat? Dan helpt ons bureau in Brunssum u graag verder met de gerechtelijke incasso procedure via een gerechtsdeurwaarder of de rechter. Om direct contact met ons te leggen vult u het bovenstaande contactformulier in, samen sta je sterk.

Voor particulieren en bedrijven

Helaas komt het in de praktijk regelmatig voor dat opdrachtgevers niets meer van zich laten horen zodra de opdracht, dienst of het product is afgeleverd. Veel ZZP’ers en particulieren hebben het idee dat incassobureaus enkel grote bedrijven van dienst kunnen zijn. Dit is uiteraard niet het geval. Ook u als zelfstandig ondernemer heeft uiteraard recht op het geld waar u hard voor gewerkt hebt. Als ZZP’er heeft u niemand in dienst die herinneringen kan versturen. U bent daardoor veel tijd, geld en energie kwijt: energie die u uiteraard liever ergens anders in wilt steken. Natuurlijk kan u als ZZP’er, maar ook als particulier, gebruik maken van onze diensten.

Heeft u als particulier bijvoorbeeld geld geleend aan een kennis en betaalt deze niet terug? Of verhuurt u een kamer in uw woning, maar betaalt de huurder geen huurkosten? In beide gevallen is het mogelijk een incassotraject te starten, voor zowel grotere als kleine vorderingen.

Incassokosten

Zoals wij al eerder beschreven hanteren wij het no cure no pay principe. Toch moet ook het incassobureau uit Brunssum betaald worden. Tijdens de minnelijke procedure versturen wij een herinnering naar de klant, waarbij naast de openstaande incasso ook incassokosten gerekend worden. Deze kosten noemt men ook wel administratiekosten, bureaukosten of aanmaningskosten. De hoogte hiervan is wettelijk vastgesteld. Wat het bedrag van de vorderingen ook is, wij rekenen minimaal €40,- aan incassokosten. Over de eerste €2.500,- wordt bovendien 15% gerekend, over de volgende €2.500,- nog eens 10% en over de volgende €5.000,- mogen wij nog eens 5% rekenen. Dit gaat zo verder tot een maximum van €6.775,- aan incassokosten, bovenop de openstaande incasso. Deze kosten dekken vaak grotendeels de bureaukosten, wat het inschakelen van een incassobedrijf uit Brunssum erg aantrekkelijk maakt. U betaalt als schuldeiser enkel een percentage provisie. In sommige gevallen worden de kosten nog verhoogd met de BTW.

Tabel: incassokosten

HoofdsomMaximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,-15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,-10%
Over de volgende €5.000,-5%
Over de volgende €190.000,-1%
Over het meerdere0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Openstaande vorderingen incasseren

Een openstaande factuur is voor u als bedrijf of ZZP’er ontzettend vervelend: u wilt natuurlijk het geld ontvangen waar u voor gewerkt hebt! Draag deze vorderingen over aan een jurist uit Brunssum voor de beste professionele hulp. De juristen uit ons netwerk zijn allen uitstekend gediplomeerd en beschikken over ruime ervaring. Zij weten precies wat nodig is om de vorderingen succesvol te verhalen zodat u snel weer verder kan met de orde van de dag. Het maakt niet uit of het om grote of kleine vorderingen gaat, dankzij ons no cure no pay principe bent u ons enkel verschuldigd als wij er in slagen uw factuur te incasseren.

Wie betaalt de BTW over incassokosten?

Zoals wij hierboven al omschreven worden de incassokosten in sommige gevallen verhaald op de schuldenaar. Hoe zit dit precies? Bent u als schuldeiser BTW-plichtig, dan bent u verantwoordelijk voor de BTW kosten, omdat u in staat bent deze te verrekenen. Bent u niet BTW-plichtig, dan betalen wanbetalers de BTW.

Meer informatie lezen? Bezoek de website van de rijksoverheid.

Werkwijze van het incassobureau

In grote lijnen volgt ieder incassobureau dezelfde stappen bij het incasseren van vorderingen:

  • Allereerst neemt u contact met ons op en vergelijkt u de verschillende offertes. Als u kiest voor een bedrijf maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Brunssum. Hierin bespreken wij uw zaak, de mogelijke kosten en procedure.
  • Vervolgens start de jurist uit Brunssum met de buitengerechtelijke incasso. Hierin doet hij alles om in contact te komen met uw klant. Onze ervaring leert dat contact via de telefoon het beste effect heeft. In 90% van de gevallen gaat de klant over tot een betaling.
  • Gebeurt dit niet, dan start de jurist uit Brunssum de gerechtelijke procedure.

Gratis offertes vergelijken

Hoewel de taken van een incassobureau in eerste instantie liggen bij het afsluiten van een betalingsregeling of het versturen van aanmaningen, kan het zijn dat een dergelijke buitengerechtelijke incasso niet het gewenste effect oplevert. In een aantal gevallen leidt ons werk dan ook tot het inschakelen van een deurwaarder of zelfs advocaat. Wilt u weten waar u bij ons bureau aan toe bent, en hoe een incasso wordt verwerkt? Kom direct in contact met één van de incassobureaus in Brunssum via het offerteformulier. Wij zijn u graag van dienst.

incassokosten berekenen

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.