Incassobureau Deurne

Vergelijk gratis offertes van incassobureaus.

Gratis offertes

Incassobureau Deurne

Een incassobureau uit Deurne zorgt dat u krijgt waar u recht op hebt: een betaling voor een geleverde dienst of product. Heeft u klanten die ondanks herhaaldelijke aanmaningen nog steeds niet betalen? Met het inschakelen van een incassobureau vergroot u de kans op een betaling tot wel 90%! Op zoek naar een incassospecialist?

Start de gratis offerteaanvraag!

Wilt u een buitengerechtelijke incasso starten in Deurne? Op deze pagina krijgt u meer informatie over hoe een incassoprocedure verloopt. U leest wat een no cure no pay incasso inhoudt en op welk punt in het incassotraject u een deurwaarder kunt inschakelen.

incassobureau Deurne

Voordelen inschakelen van een incassobureau uit Deurne

Het inschakelen van een incassobureau uit Deurne heeft tal van voordelen. U staat in uw frustraties en woede om de onbetaalde factuur misschien niet meer open voor argumenten van uw debiteur: door de bemiddeling van het incassobureau uit Deurne blijft de goede klantenrelatie toch intact. Bovendien vergroot het inschakelen van een incassobureau de kans op betaling!

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Het inschakelen van een incassobureau uit Deurne vergroot de kans op een betaling.
 • U hoeft zelf geen energie te steken in het incassotraject en houdt extra tijd over voor uw werkzaamheden.
 • Een incassobureau werkt vaak volgens het no cure no pay principe .
 • De incassospecialist bewaart altijd de rust in het contact met uw wanbetaler, waardoor uw klantenrelatie niet in gevaar komt.

Wanneer incassobureau Deurne inschakelen?

Het is wettelijk vastgesteld dat een factuur na 30 dagen betaald moet worden. Gebeurt dit niet, dan mag u de klant in gebreke stellen en mag u een incassobureau inschakelen. Toch is het verstandig om zelf eerst herinneringen of aanmaningen te versturen. Met een dringende toon geeft u aan dat de klant alsnog moet betalen omdat er anders extra kosten bijkomen. Dit is vooral van belang als u uw klant niet wilt verliezen.

Wordt er toch niet betaald? Dan is het tijd om de hulp van een incassobureau in te schakelen. Op die manier hoeft u er geen tijd en energie meer in te steken en kunt u verder met de rest van uw werkzaamheden.

Aanmaning al verstuurd en direct een incassobureau inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bevoegdheden van een incassobureau uit Deurne?

Een incassobureau heeft bij veel mensen vaak niet zo’n goede reputatie. Veel mensen denken namelijk dat een medewerker van een incassobureau gelijk bij hun thuis langs komt en de inboedel in beslag neemt als zij niet betalen. Dat is echter niet het geval. Want één of meerdere brieven van een incassobureau brengen vaak al een schrikeffect teweeg, waardoor de meeste wanbetalers alsnog betalen.

En incassobureau heeft tijdens haar incassowerkzaamheden helemaal niet zoveel bevoegdheden. Een incassobureau uit Deurne mag contact opnemen met de klant: per telefoon, brief of e-mail om zo tot een betaling te komen. Daarnaast mag een incassobureau incassokosten rekenen. De hoogte hiervan is vastgesteld in de Wet Incasso Kosten.

Voor het opleggen van beslaglegging moet een incassobureau altijd een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Werkwijze van een incassobureau

Gaat u een incassobureau uit Deurne inschakelen? Een incassoprocedure doorloopt altijd drie verschillende fases. De eerste fase is de minnelijke – of buitengerechtelijke- incasso in Deurne. Dit is meestal een no cure no pay incasso waardoor het inschakelen van het incassobureau u nog niets kost! Start u een gerechtelijke -of juridische- incasso? In dat geval zitten er wel kosten aan de incasso in Deurne verbonden. Maar mocht de rechter het vonnis in uw voordeel uitspreken dan bestaat de kans dat u deze kosten weer terugkrijgt van de debiteur!

Een incasso in Deurne doorloopt deze drie fases:

 • Fase 1: de minnelijke incasso in Deurne.
 • Fase 2: het opstarten van een juridische incasso.
 • Fase 3: het inschakelen van een deurwaarder.
Wij pakken uw wanbetalers aan. Start direct u gratis offerteaanvraag.

Wat zijn de kosten van een incassobureau?

Kost een incassobureau in Deurne veel geld? Nee! Een incassobureau biedt vaak een no cure no pay incasso aan! Dit houdt in dat u niet betaalt tenzij uw debiteur betaalt. En zelfs als de wanbetaler wel betaalt is de kans groot dat er geen kosten aan de incasso in Deurne verbonden zitten.

Een incassobureau rekent incassokosten. Dit zijn de kosten die bovenop uw openstaande factuur komen.: De incassokosten worden doorberekend aan uw debiteur, wat dus betekent dat uw klant uiteindelijk betaald voor de kosten die u maakt voor het inschakelen van een incassobureau.

Op zoek naar een incassobureau in Deurne? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

incassokosten

Wat wordt er verstaan onder incassokosten?

Als een incassobureau uit Deurne een incasso start, dan komen er incassokosten bovenop de openstaande vordering. De wanbetaler moet dit betalen. De hoogte van de incassokosten, is afhankelijk van de openstaande vordering die het incassobureau opeist.

Stel: het incassobureau eist een vordering op van €3.000,-. Over de eerste €2.500,- vragen zij 15% aan incassokosten. Over de volgende €500,- komt er nog eens 10% bij. De totale vordering die het incassobureau opeist is dan €3.425,-.

Hoogte van de incassokosten

Hoofdsom Maximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,- 15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,- 10%
Over de volgende €5.000,- 5%
Over de volgende €190.000,- 1%
Over het meerdere 0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Wie betaalt de btw over incassokosten?

Over de incassokosten wordt ook btw betaald. Maar door wie? Dit is volledig afhankelijk van de schuldeiser. Is de schuldeiser particulier, en dus niet btw-plichtig, dan betaalt de wanbetaler de btw.

Maar is de schuldeiser wél btw-plichtig, dan worden er geen btw-kosten gerekend. De btw wordt dan door de schuldeiser betaald. Waarom? Omdat de schuldeiser de btw kan aftrekken, en het geen kostenpost vormt.

Hoe kan ik btw op oninbare vorderingen terugvragen?

Een jaar na het verstrijken van de betalingstermijn is de vordering officieel oninbaar. Maar intussen heeft u hier al wel btw over afgedragen. En nu?

Goed nieuws: de btw over oninbare vorderingen kunt u bij de belastingdienst terugvragen. Dit doet u in de aangifte in het tijdvak waarin de vordering officieel oninbaar is geworden. Het bedrag dat u terugvraagt vult u in als negatieve omzet bij vraag 1a of 1b in uw aangifte.

Openstaande vorderingen verkopen aan een incassobureau

Heeft het incassobureau aanmaning na aanmaning verstuurd maar is de vordering nog steeds niet betaald? Vraag uzelf dan af of het waardevol is om een juridische incasso te starten. Zeker omdat hier wel kosten aan verbonden zitten.

Bespaar uzelf de tijd en moeite en verkoop uw vordering aan het incassobureau!

Dit houdt in dat het incassobureau de nieuwe eigenaar is van de vordering. Met andere woorden: de wanbetaler heeft nu een schuld aan het incassobureau, niet meer aan u. Het voordeel van vorderingen verkopen? U krijgt in ieder geval direct een deel van het geld op uw rekening en hoeft zich geen zorgen meer te maken over de incasso in Deurne.

incasso Deurne

Incasso Deurne

Wanneer we spreken van een incasso in Deurne, dan doelen we op een openstaande factuur. Elke zzp’er of ondernemer krijgt er ooit mee te maken, helaas: klanten die weigeren te betalen. Ondanks herhaaldelijke herinneringen of zelfs een aanmaning van het incassobureau. Heeft u ook last van wanbetalers? Dan is het starten van een minnelijke incasso in Deurne een goede start om toch betaald te krijgen!

Zoekt u een incassobureau voor het behandelen van uw openstaande facturen? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Hoe hoog moet het bedrag van de incasso minimaal zijn?

Er is geen verplicht minimum bedrag voor het starten van een incasso in Deurne. Het inschakelen van een incassobureau is daarom voor zowel particulieren als bedrijven een goede optie. Omdat het incassobureau werkt met een no cure no pay incasso, kost het u namelijk niets! Of het nu gaat om €50,- of €5.000,-: de inzet van een incassobureau uit Deurne vergroot de kans dat u uw geld alsnog zo snel mogelijk op uw rekening gestort krijgt.

no cure no pay incasso Deurne

Wat is een no cure no pay incasso?

Zoals gezegd werkt een incassobureau vaak middels een no cure, no pay incasso. Wat houdt dit precies in? In de praktijk betekent dit dat het starten van een incasso in Deurne geen geld kost voor de schuldeiser. In sommige gevallen betaalt u het incassobureau een provisie, maar dit verschilt per kantoor.

Let op!

De no cure no pay incasso is alleen bij het starten van een buitengerechtelijke incasso! Het opstarten van een juridische incasso kost wel geld. Toch kunt u deze kosten vaak verhalen op de schuldenaar, waardoor u alsnog geen extra kosten maakt.

No cure no pay incasso in Deurne starten?

Vraag gratis offertes aan en vind een incassospecialist bij u in de buurt!

Start de gratis offerteaanvraag

Debiteurenbeheer Deurne

Geef uw debiteurenbeheer uit handen en voorkom debiteuren. Het debiteurenbeheer is een overzicht van alle inkomende en uitgaande facturen van uw bedrijf. Door het debiteurenbeheer goed op orde te houden, is direct duidelijk als een factuur onbetaald blijft. Het incassobureau stuurt direct een aanmaning of herinnering uit uw naam. De klant ziet dus niet dat het debiteurenbeheer in handen is van een incasso expert uit Deurne. Door snel te reageren op openstaande facturen vergroot u de kans op betaling nog voordat u een incasso in Deurne hoeft te starten!

De voordelen van een goed debiteurenbeheer:

 • U verkleint de kans op openstaande facturen.
 • Het incassobureau stuurt direct een aanmaning waardoor u er geen tijd in hoeft te steken.
 • U houdt zelf meer tijd over voor uw eigen werkzaamheden.
Debiteurenbeheer uitbesteden? Vergelijk eenvoudig prijzen van incassobureaus en bespaar op de kosten. Start nu de gratis offerteaanvraag.

Hoe verloopt een incassoprocedure?

Het starten van een incasso in Deurne doet u op het moment dat uw klant ondanks herhaaldelijke herinneringen niet betaalt. In de meeste gevallen blijft het bij een minnelijke incasso. Het incassobureau uit Deurne gebruikt een dringende toon in alle communicatie, waardoor de kans groot is dat er nog voor de start van een gerechtelijke incasso al betaald is!

De incasso in Deurne doorloopt in principe drie fases:

 • Het versturen van herinneringen, nog voordat u een incassobureau uit Deurne inschakelt.
 • De minnelijke, of buitengerechtelijke incasso in Deurne.
 • De juridische incasso, eventueel gevolgd door het inschakelen van een deurwaarder.
Wilt u een no cure, no pay incasso in Deurne opstarten? Start direct uw gratis offerteaanvraag en vind een betrouwbaar incassobureau bij u in de buurt.

aanmaning incassobureau

Stap 1: herinnering, aanmaning en sommatie van een incassobureau

De eerste stap is het versturen van herinneringen en aanmaningen. In de meeste gevallen doet u dit zelf: met elke mail of brief wordt uw toon iets dringender. Geef na de laatste herinnering aan dat u de vordering overdraagt aan een incassobureau in Deurne. Leg ook uit dat er bij de eerste aanmaning van het incassobureau direct kosten bijkomen.

Geeft u uw debiteurenbeheer uit handen aan een incassobureau in Deurne? In dat geval verstuurt de incasso expert alle aanmaningen en herinneringen. Deze worden in eerste instantie gewoon uit uw naam verstuurd. Op het moment dat u een buitengerechtelijke incasso start wordt er pas vanuit het incassobureau gecommuniceerd.

Stap 2: minnelijke incasso

Een minnelijke incasso wordt ook wel een buitengerechtelijke incasso genoemd. Hierbij is de tussengang van een rechter nog niet nodig: u lost het samen op. De kans dat het incassobureau een vordering opeist is maar liefst 90%!

Het starten van een minnelijke incasso kost in de meeste gevallen niets. De incassokosten worden betaald door de debiteur en een incassobureau werkt vaak met een no cure no pay incasso.

Hoe verloopt de minnelijke incasso?

De incasso expert neemt het contact met de klant over. Door middel van dringende brieven of mails of zelfs telefoontjes proberen zij op elke mogelijke manier contact te leggen met de klant. Dankzij de dringende toon volgt vaak eindelijk een betaling.

deurwaarder inschakelen Deurne

Stap 3: gerechtelijke incasso

Blijft de betaling toch uit? Dan is het hoog tijd voor een gerechtelijke incasso. Bij een gerechtelijke incasso bepaalt de rechter of de wanbetaler inderdaad moet betalen. Spreekt hij een vonnis uit in uw voordeel? Dan moet uw klant echt betalen. Blijft hij weigeren of heeft hij de middelen niet? In dat geval zal het bureau een deurwaarder inschakelen.

Het inschakelen van een deurwaarder houdt in dat er beslaglegging wordt gedaan op het salaris of de ontroerende goederen van de klant. Bij loonbeslag wordt er altijd rekening gehouden met de beslagvrije voet. De klant houdt dus altijd een minimaal bedrag over om van te kunnen leven.

Start een incasso in Deurne en krijg snel uw geld!

Vergelijk gratis offertes en vind een incassospecialist bij u in de buurt!

Gratis offertes aanvragen

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder

De uitspraak van de rechter is bindend: tijd voor de klant om te betalen. Toch komt het helaas weleens voor dat de klant alsnog weigert te betalen. In dat geval schakelt het incassobureau een deurwaarder inschakelen. Bij het inschakelen van een deurwaarder gaat het in principe om een gerechtsdeurwaarder.

Wat is het verschil tussen het inschakelen van een deurwaarder en een gerechtsdeurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder is bevoegd om loonbeslag of beslaglegging van ontroerende goederen op te leggen. Dit mag hij pas op het moment dat de rechter het vonnis heeft uitgesproken, zonder rechtszaak kunt u dus geen deurwaarder inschakelen. Een reguliere deurwaarder heeft deze bevoegdheden niet: hij is werkzaam in de rechtbank.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

In deze video vertelt een gerechtsdeurwaarder de verschillen tussen een gerechtsdeurwaarder en een incassobureau.

Incassobureau voor particulieren en bedrijven

Een incassobureau uit Deurne is voor particulieren én bedrijven in te schakelen. Voor particulieren komt de inzet van een incassobureau uit Deurne van pas als u bijvoorbeeld recht hebt op alimentatie die niet betaald wordt, of als u een grote lening niet terugbetaald krijgt. Voor bedrijven is een incassobureau in Deurne in te schakelen voor het bijhouden van het debiteurenbeheer of het innen van openstaande vorderingen.

Wanneer komt een incassobureau voor particulieren in Deurne van pas:

 • Als u een kamer of appartement verhuurt en de bewoner weigert te betalen.
 • Wanneer u een vriend of familielid een groot bedrag hebt geleend en zij niet volgens de afspraken terugbetalen.
 • Als u (partner)alimentatie hebt toegewezen gekregen maar uw ex deze (herhaaldelijk) niet betaalt.

Wanneer komt een incassobureau voor bedrijven of zzp’ers in Deurne van pas:

 • Als een klant u niet betaalt maar u wél een goede klantenrelatie wilt behouden.
 • Wanneer u geen tijd heeft om de administratie op orde te houden en het debiteurenbeheer uit handen wil geven.
 • Als u openstaande vorderingen wilt innen maar hier zelf geen tijd voor hebt.

Ook profiteren van de voordelen van een incassobureau? Start uw gratis offerteaanvraag, vergelijk prijzen en bespaar op de kosten.

incassobureau inschakelen Deurne

Gratis incassobureau offertes ontvangen?

Een incassobureau kost, dankzij het no cure no pay principe, helemaal niet zoveel. En toch vergroot de inzet van incassospecialisten de kans op een betaling. Heeft u geen tijd of energie meer om achter uw wanbetalers aan te gaan? Schakel dan een incasso expert in!

Vraag snel gratis offertes aan en vergelijk verschillende incassospecialisten. Kies vervolgens de incasso expert uit Deurne die het beste bij u past! Zo vergroot u de kans dat u alsnog uw geld ontvangt. Incassobureau uit Deurne gezocht? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Gratis offertes aanvragen