Incassobureau Hilversum

Bel 088 444 7683
Bij een openstaande incasso loont het altijd om een incassobureau uit Hilversum in te schakelen. Dankzij ons no cure no pay beleid maakt het hierbij niet uit of het gaat om een grote of kleine incasso. Bent u nieuwsgierig wat een incassobureau uit Hilversum voor u kan betekenen? Of bent u nieuwsgierig naar de kosten van een gerechtelijke incasso? Vul dan ons contactformulier in. Wij zijn een netwerk van incassobureaus, werkzaam in heel Nederland: ook in Hilversum. Wij sturen u na uw contactverzoek gratis offertes van specialisten uit Hilversum, zodat u kan vergelijken op prijs en aanbod. Zo weet u zeker dat u de juiste service ontvangt voor de juiste prijs.
Incassobureau Hilversum

Gratis offertes vergelijken

Heeft u schriftelijk bewijs van de vordering? (*)

Herinnering gestuurd? (*)
Voordelen van een incassobureau inschakelen

Weet u dat het inschakelen van een incassobureau vele voordelen heeft voor u als bedrijf of particulier? Het grootste voordeel is natuurlijk dat de incasso in de meeste gevallen snel verhaald wordt, zodat u zo snel mogelijk verder kan met de orde van de dag. Daarnaast is het incassobureau in staat als objectieve partij te bemiddelen, waardoor een goede klantrelatie niet verloren gaat. Dit voorkomt dat u inkomsten verliest in de toekomst. Bovendien werken wij volgens het no cure no pay principe, wat inhoudt dat u ons enkel een kleine provisie betaalt op het moment dat uw incasso succesvol betaald is. De grootste voordelen van het inschakelen van een bureau zijn dus:

  • Dat uw zaak snel en succesvol afgehandeld wordt, zonder dat u hier tijd en energie in hoeft te steken
  • No cure no pay, dus u betaalt alleen als u geld ontvangt
  • U behoud de goede klantrelatie

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Er is geen vast moment waarop u een incassobureau kan inschakelen. Eén van de voorwaarden is wel dat de klant voldoende tijd moet hebben om te kunnen betalen. Bij het versturen van de eerste factuur is het daarom belangrijk om de betalingstermijn te benoemen. Verstuur na het verstrijken van de betalingstermijn een aanmaning of herinnering. Voor het behoud van uw klantrelatie raden wij u aan eerst in gesprek te gaan. Wellicht heeft de wanbetaler financiële problemen en komt u er samen uit door middel van een betalingsregeling. Krijgt u geen contact meer? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen.

Vanaf welk bedrag?

Het maakt niet uit of de incasso groot of klein is: u kunt altijd een incassobureau inschakelen. Als ondernemer heeft u uiteraard ook recht op de betaling van kleinere vorderingen. In 90% van de gevallen slagen wij erin de vorderingen te incasseren tijdens de buitengerechtelijke incasso, waarvoor een no cure no pay beleid geldt.

Incasso op basis van no cure no pay

Zoals wij hierboven al beschreven werken wij tijdens de buitengerechtelijke incassoprocedure op basis van het no cure no pay principe. Wij gaan voor u aan de slag zonder dat u ons betaalt. Wanneer het ondanks onze professionele hulp toch niet lukt om de factuur te incasseren bent u ons niets verschuldigd. Zo heeft u ook bij kleine facturen niets te verliezen! Aan een gerechtelijke incasso zitten wel kosten verbonden, zoals een vast uurtarief. Deze worden vooraf duidelijk met u besproken zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe ziet een incassoprocedure er uit?

Indien u een samenwerking start met een incassobureau uit Hilversum, dan start de jurist na het kennismakingsgesprek de incassoprocedure. Deze procedure bestaat grofweg uit twee fases: de buitengerechtelijke en de gerechtelijke incasso. Tijdens de buitengerechtelijke incassoprocedure doet de jurist er alles aan om de incasso zonder de inzet van een rechter te verhalen. In 90% van de gevallen brengt een sommatie of aanmaning van een incassobureau een schrikreactie teweeg, die voldoende is om tot een betaling over te gaan. Is dit niet het geval dan start de jurist uit Hilversum, met uw goedkeuring, de gerechtelijke incassoprocedure.

incasso Hilversum

Bevoegdheden incassobureau

Voor een wanbetaler brengt de brief van een incassobureau veelal een schrikeffect teweeg. Dat komt goed van pas, want dankzij dit schrikeffect slagen wij er in 90% van de gevallen in om de incasso alsnog betaald te krijgen zonder dat er een rechter aan te pas komt. In de praktijk heeft het incassobureau uit Hilversum, in tegenstelling tot een deurwaarder, echter geen juridische status. Het bureau uit Hilversum mag dus geen beslag leggen op de spullen of het loon van een wanbetaler. Wel mogen zij incassokosten bij de wanbetaler rekenen, wat in de meeste gevallen het schrikeffect versterkt.

Herinnering, aanmaning en sommatie

In een ideale wereld betalen klanten de factuur zodra zij hem binnenkomen. Helaas is dit niet de realiteit en zult u ongetwijfeld bekend zijn met het begrip wanbetaler. Nadat de eerste betalingstermijn is verstreken mag u een herinnering versturen. Geeft de herinnering niet het juiste effect, dan gaat u over tot het versturen van een aanmaning. De toon van de aanmaning is anders: u vraagt niet langer om de betaling, maar u maant de klant aan. Als ook de aanmaning niet voldoende is verzendt u een sommatie. De sommatie is voor de wanbetaler de laatste kans om de incasso zonder bijkomende kosten te voldoen.

buitengerechtelijke incasso Hilversum

Buitengerechtelijke incasso

Heeft u na het verzenden van de sommatie nog steeds uw geld niet ontvangen? Neem dan contact met een aangesloten incassobureau op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Hilversum. In overleg start de jurist uit ons netwerk de buitengerechtelijke incasso. Deze incassoprocedure gaat buiten de rechter om. Wij rekenen incassokosten bovenop de openstaande incasso en communiceren dit op verschillende manieren met de wanbetaler. Via de post, zowel aangetekend als op de gewone manier verstuurd, maar ook per mail en telefoon. Hiervoor geldt het no cure no pay principe: u hoeft ons pas een provisie te betalen op het moment dat wij er in slagen de vorderingen te incasseren van de wanbetaler.

gerechtelijke incasso Hilversum

Gerechtelijke incasso

In sommige gevallen is de buitengerechtelijke incassoprocedure niet voldoende om tot een betaling van de incasso te komen. In dit geval gaan wij, in overleg met u, van start met de gerechtelijke incasso. Dit gaat van start met het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding, hiervoor zet het incassobureau uit Hilversum een deurwaarder in. Met de dagvaarding roepen wij de wanbetaler op om voor de rechter te verschijnen. De duur van de gerechtelijke procedure varieert van een maand tot langer dan een jaar. Hieraan zitten wel kosten verbonden, die voorafgaand aan de incassoprocedure met u besproken worden, zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wilt u een incassobureau uit Hilversum inschakelen?

De specialisten pakken wanbetalers aan en zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Bel voor direct contact.

Bel 088 444 7683

Deurwaarder

Wanneer wij spreken van een deurwaarder, bedoelen wij eigenlijk een gerechtsdeurwaarder. Het incassobureau zal een gerechtsdeurwaarder inschakelen op het moment dat duidelijk is dat een minnelijke incasso niet voldoende is om de factuur te incasseren. De gerechtsdeurwaarder zal de wanbetaler dagvaarden. Een dagvaarding houdt in dat de debiteur te horen krijgt dat hij voor de rechtbank moet verschijnen. Geeft de debiteur geen gehoor aan de uitspraak van de rechter? Dan schakelt u de gerechtsdeurwaarder in voor een beslaglegging op de inboedel of woning, zodat de incasso alsnog aan u voldaan wordt.

Verschil incassobureau en deurwaarder

Zoals wij al kort aangaven zit er één groot verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau. Dat is dat een deurwaarder verschillende juridische rechten heeft die een incassobedrijf niet heeft. Zo is een incassobureau niet in staat beslag te leggen op de eigendommen van een debiteur en een deurwaarder wel. Als de klant niet overgaat tot een betaling, is de deurwaarder in staat om de in beslag genomen inboedel via een openbare verkoop te verkopen. Wanneer u een deurwaarder inschakelt zal de schuldenaar, naast de kosten van de factuur en de incassokosten, ook kosten voor een deurwaarder moeten betalen. Dit is, net als de incassokosten, wettelijk vastgelegd.

incassobureau inschakelen Hilversum

Wanbetalers aanpakken

Het kost een MKB’er of ZZP’er enorm veel tijd om achter wanbetalers aan te gaan. Wilt u de kans op een wanbetaling verkleinen, dan is het belangrijk om een duidelijke betalingstermijn te hanteren. Geef deze duidelijk door aan al uw klanten en opdrachtgever. Met het versturen van een herinnering geeft u het signaal dat uw administratie goed op orde is en geeft u de klant de mogelijkheid alsnog te betalen. Bij het versturen van een aanmaning bent u dringender en vraagt u niet meer om de betaling van de incasso, maar verzoekt u de schuldenaar te betalen. Met een sommatie geeft u de klant nog één laatste kans om zonder bijkomende kosten te betalen.

Voor particulieren en bedrijven

Natuurlijk is het inschakelen van een incassobureau niet alleen bedoeld voor grote bedrijven. Juist voor particulieren en ZZP’ers kan een incassobedrijf veel betekenen, omdat de incasso vaak een groot deel van hun inkomen is. Als zelfstandig ondernemer moet u natuurlijk ook uw rekeningen kunnen betalen en dat is lastig wanneer u zelf niet betaald krijgt.

Voor particulieren geldt hetzelfde. Een veel voorkomend probleem is de achterstallige huur van huurders. Vaak vrezen particulieren dat het inschakelen van een incassobedrijf een kostbare opgave is. Wij hanteren echter het no cure no pay principe, waardoor u slechts een provisie betaalt op het moment dat uw incasso voldaan is. Het maakt daarom niet uit het gaat om een incasso van €250,- of €2.500,-. Wij streven ernaar om de incasso binnen de minnelijke procedure te verhalen, zodat er voor u geen bijkomende kosten zijn. Bent u benieuwd wat een incassobureau uit Hilversum voor u kan betekenen? Doe dan een gratis offerteaanvraag om meerdere vrijblijvende offertes te ontvangen.

Incassokosten

Zoals wij u al eerder lieten weten hanteren wij een no cure no pay incasso beleid. De bureaukosten worden in de meeste gevallen (grotendeels) gedekt door de incassokosten die de wanbetalers betalen. Dit werkt als volgt. Zodra wij een herinnering versturen, rekenen wij hier incassokosten voor. Deze kosten komen bovenop de nog openstaande factuur. De maximale hoogte hiervan is wettelijk vastgesteld in de Wet Incasso Kosten. Hierin staat dat wij over de eerste €2.500,- 15% aan incassokosten mogen rekenen. Bedraagt de openstaande factuur €2.000,-? Dan betaalt de wanbetaler hier maximaal €300,- aan incassokosten overheen. Over de volgende €2.500,- wordt nog eens 10% gerekend en over de volgende €5.000,- 5%. Dit loopt op tot de incassokosten het maximale bedrag van €6.775,- bereiken. Als het gaat om een kleinere incasso dan rekenen wij minimale incassokosten van €40,-. In een aantal gevallen zal de schuldenaar ook de BTW moeten betalen.

Tabel: incassokosten

HoofdsomMaximale hoogte incassokosten*
Over de eerste €2.500,-15% (minimaal €40)
Over de volgende €2.500,-10%
Over de volgende €5.000,-5%
Over de volgende €190.000,-1%
Over het meerdere0,5% (max. totaal €6775)

*In sommige gevallen verhoogd met BTW.

Openstaande vorderingen incasseren

Het grootste voordeel van het inschakelen van een incassobureau, is dat uw vorderingen snel worden afgehandeld. Elke jurist uit ons netwerk in Hilversum beschikt over jarenlange ervaring waardoor zij precies weten wat een wanbetaler stimuleert om te betalen. Bovendien zijn zij allen uitstekend gediplomeerd, waardoor u verzekerd bent van de beste service. In maar liefst 90% van de zaken slagen wij erin om vorderingen te behalen voordat de gerechtelijke incassoprocedure van start gaat. Dit scheelt u tijd, geld en een heleboel energie. Ondertussen gaat u verder met uw werkzaamheden en hoeft u niet langer energie te steken in het aanpakken van wanbetalers.

Wie betaalt de BTW over incassokosten?

Uiteraard wordt er over de incassokosten ook BTW gerekend. Wie voor de BTW verantwoordelijk is, verschilt per zaak. Bent u als schuldeiser BTW-plichtig? Dan bent u hiervoor verantwoordelijk. U kan de BTW immers aftrekken, terwijl de schuldenaar dit niet kan. Als u niet BTW-plichtig bent zal de schuldenaar de BTW moeten betalen.

Meer informatie lezen? Bezoek de website van de rijksoverheid.

Werkwijze van het incassobureau

Als u geïnteresseerd bent in het inschakelen van een incassobureau uit Hilversum, dan snappen wij dat u nieuwsgierig bent naar de werkwijze. In grote lijnen verloopt de werkwijze als volgt:

  • Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Hilversum bespreken wij uw zaak
  • De jurist gaat van start met de minnelijke procedure en probeert op verschillende manieren contact te leggen met de debiteur: per telefoon, post en email.
  • In slechts 10% van de gevallen start de jurist een gerechtelijke incassoprocedure. Hierbij zetten wij een deurwaarder in die de schuldenaar zal dagvaarden waarna een rechter een vonnis uitspreekt.

Gratis offertes vergelijken

Bent u overtuigd van de voordelen van een incassobureau? Wilt u zo snel mogelijk de factuur van uw wanbetalers ontvangen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Incasso op basis van no cure no pay, dus u betaalt alleen als het u iets oplevert. Bent u benieuwd naar wat het u gaat kosten of wilt u weten hoe de minnelijke procedure van start gaat?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes van specialisten in Hilversum. Zo kiest u zelf het incassobureau dat het beste bij u past.

deurwaarder inschakelen Hilversum

Offertes aanvragen

Gratis en zonder verplichtingen.